StoryEditorOCM

Brodotrogir: branitelji traže otpremninu od 40 tisuća eura

Piše PSD.
29. rujna 2008. - 13:19

Budući da se ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec oglušio na sva četiri dopisa što mu ih je  od početka godine uputila  Udruga veterana Domovinskog rata Brodotrogira, prošlog tjedna odlučila je uputiti i peti po redu.

- Bez obzira  hoće li se brodogradilište privatizirati ili će ostati u vlasništvu države , branitelji bi trebali imati prioritet u zadržavanju radnih mjesta u Brodotrogiru. Ako neki branitelji i prihvate otpremnine , one bi neovisno o godinama staža u brodogradilištu, trebale biti za 50 posto iznad prosjeka otpremnine što bi iznosilo približno 40 .000 eura po branitelju, tvrdi u ime svojih kolega  predsjednik Udruge Ivica Muštra.

Ukoliko ministar ne odgovori, škverski branitelji napominju kako će i dalje slati pisma, te će svako naredno biti sve oštrije i oštrije. Ako  i to ne «upali» bit će prisiljeni uputiti se za Zagreb.

-  Protiv smo nasilnog ostvarenja svojih prava, no ako budemo prisiljeni braniti svoje interese , morat ćemo se odlučiti i na takve korake, poručuje će Muštra. Isti dopis Udruga je uputila Vladi i ministrici Jadranki Kosor koja im je dala moralnu podršku.

Udruga veterana  Domovinskog rata Brodotrogira osnovana je prije dvije godine. Broji 140 članova, dok u brodogradilištu radi oko 250 branitelja, a toliko ih je i u kooperantskim tvrtkama. Prosjek godina im je 49, a prosječna invalidnost je 50 posto.

Gordana DRAGAN / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:49