StoryEditorOCM
Dalmacijasporni stečaj

Josipović radnicima Dalmatinke nove: Ne mogu vam pomoći, ali me izvještavajte o aktivnostima

Piše PSD.
10. ožujka 2014. - 21:03
Predsjednik RH dr. Ivo Josipović i Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko reagirali su na pismo bivših radnika Dalmatinke nove u kojemu se oni žale na postupanje stečajne upraviteljice Natalije Mladineo.

Radnici su u pismu ustvrdili da se s imovinom Dalmatinke nove d.d. u stečaju postupa nezakonito te da postupke nitko ne kontrolira. Pismo istog sadržaja radnici su uputili još Predsjedniku Vlade RH, DORH-u i ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću.

Iz Ureda Predsjednika RH radnicima odgovaraju da Predsjednik Republike nije u mogućnosti utjecati na rješavanje problema na koje se u pismu ukazuje, ali mole radnike da i ubuduće izvještavaju o aktivnostima oko rješavanja ove problematike.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko obavijestio je bivše radnike da je njihovo pismo proslijedio saborskom Odboru za gospodarstvo.

- Do kraja ovoga tjedna čekat ćemo odgovore Predsjednika Vlade, DORH-a i ministra pravosuđa, a ako ih ne dobijemo ponovno ćemo ih posjetiti, novim pismom. Osim toga od suca Trgovačkog suda u Splitu Ivana Basića, koji vodi stečaj, zatražit ćemo da do daljnjega stopira svaku prodaju imovine Dalmatinke nove d.d. u stečaju.

- Po našoj procjeni do sada je od prodaje imovine Dalmatinke nove d.d. u stečaju uprihođeno preko 5 milijuna kuna. Tragedija je da nama bivšim radnicima kao najvećim vjerovnicima, kojima je sud s osnova neisplaćenih plaća i otpremnina priznao potraživanja u vrijednosti većoj od 12 milijuna kuna, do sada nije isplaćena niti jedna lipa – kaže Neven Poljak, neformalni vođa skupine bivših radnika.

T. Paštar
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:22