StoryEditorOCM
Dalmacija50 godina

Imotski Kokeza proslavio zlatni pir

Piše PSD.
26. siječnja 2014. - 23:14
Legendarni  igrač „Hajduka“ iz davnih  pedesetih godina prošlog  stoljeća Ljubomir Kokeza,mogao je odlaskom u nogometnu mirovinu imati i nasljednika.

Naime,nogometno talentirana Imotska krajina baš tih godina , iznjedrila je jednog odličnog obrambenog igrača,Matu Rebića, iz Vinjana Donjih.Mate,kako po izgledu, tako i po beskompromisnoj igri, srčanosti,neodoljivo je podsjećao na slavnog Kokezu.

Mate dobi tada i  nadimak, Kokeza.I ono najzanimljivije došli ljudi iz „Hajduka“ po Matu da dođe u Split.Oduševio je tadašnje „bile“ skaute.No, problem bijaše u Matinoj majci,koja mu zabrani odlazak u Split.

I ta zanimljiva priča večeras se  nekoliko puta ponavljala na pedesetoj obljetnici braka Kokeze i njegove vjerne žene Mare.Okupile se tri njegove kćerke,sedam od osam unuka,tri praunuka. Jedan unuk falio,Tomislav Mrkonjić jer je na pripremama RNK Split u Turskoj.Ne pada jabuka daleko od stabla,reče Mate.A Mate je i rod sa obitelji Ante Rebića sada igrača Fiorentine.

Bilo je lijepo na obljetnici pola stoljeća skladnog braka.Prijatelji,rodbina,veselo. I kada Kokezi spomenusmo „Hajduka“, zaiskriše mu oči,imao sam osjećaj da bi sa 72. godine na leđima,potrčao po Poljudu.

Vidimo se Kokeza na 60 obljetnici braka.“Hajdučko“ srce ., garant je za to.

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:34