StoryEditorOCM
Dalmacijafešta u kaštelima

Blanka na otvaranju novog stana za djecu iz Maestrala: Ima li tu mjesta za mene?

Piše PSD.
6. studenog 2013. - 16:00
/ Ovo je za mene jedan veliki dan, velika sreća. Ovo je dokaz da svi misle na nas, i danas, ali i sutra kada napustimo naš najdraži dom. Znam što želim u svom životu, a ovo što sam danas ovdije vidjela daje mi hrabrost da u svojim namjerama i uspijem. Želim postati svoj čovjek, biti samostalna u životu, a ovo mi daje nadu da ću u tome uspjeti. Malo me strah, ali prevladati ću ja to - kazala je to 16-godišnja Darinka, štićenica Maestrala, prilikom današnjeg svečanog otvorenja novo uređenog stana od 50 kvadrata na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Kaštelima, kojega je na rok od 10 godina Grad Kaštela na korištenje ustupio djeci koja nakon školovanja napuštaju tu ustanovu.

Cijelu priču na dugom putovanju do ostvarenja cilja pokrenula je kaštelanska udruga Golubice u suradnji s domom, a potpomagali su je brojni volonteri, suradnici i prijatelji Mastrala. Prekrasno uređeni stan koji je do prije koji mjesec izgledao potpuno derutno i zapušteno uređen je zahvaljujući Gradu Kaštela koji je donirao građevinski materijal i radove, ali i domu koji ga je potpuno uredio.

A koliko je stan uistinu lijep, svjedoči i izjava naše proslavljene Blanke Vlašić, inače prijateljice Maestrala, koja je prilikom razgledavanja stana upitala ima li u stanu mjesta i za nju.

J. ŽARKO
FOTO: VOJKO BAŠIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:20