StoryEditorOCM
Dalmacijasv. stjepan

Hvar proslavio Dan grada: zlatna plaketa Magdi Vučetić za humanost

Piše PSD.
6. listopada 2013. - 21:41
Hvarani su i ove godine svečano proslavili Dan grada, što je ujedno blagdan njihova nebeskog zaštitnika sv. Stjepana I., pape i mučenika, pa i hvarsko-bračko-viške biskupije.

Bogat program proslave započeo je još 15. rujna i potrajat će sve do 12. listopada, a uključuje koncerte, predstave, promocije knjiga, izložbu, poetsku večer, mjuzikl, scensko-glazbene događaje, “Kids day”, pješačenje, nekoliko sportskih susreta i vjerska događanja.

Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća, koju je vodio predsjednik Marko Jeličić, dok je gradonačelnik Rino Budrović u toj prigodi apostrofirao projekte koji će biti realizirani u predstojećem vremenu.

Apelirao je na odgovornost svih onih koji mogu pridonijeti boljitku grada, osobito sada kad se obilježava 145. obljetnica organiziranog turizma. Sve nazočne pozdravili su hvarski biskup msgr. Slobodan Štambuk, izaslanik splitsko-dalmatinskog župana Visko Haladić i ministar uprave Arsen Bauk.

Na kraju je medicinskoj sestri Magdi Vučetić dodijeljeno javno priznanje Grada Hvara u obliku zlatne plakete i uvjerenja za posebno iskazanu humanost u radu s pacijentima.

Od vjerskih događanja spomenimo svečanu pjevanu večernju misu i “otvaranje blagdana” na uočnicu, ali i velebnu procesiju, a potom i svečanu svetu misu na sam blagdan. Misno slavlje predvodio je kotorski biskup msgr. Ilija Janjić, da bi navečer u katedrali sv. Stjepana uslijedio koncert na kojem su nastupili PD “Hvar”, klape “Bodulke” i “Galešnik”, te Hvarska gradska glazba i Folklorno društvo “Šaltin” iz Hvara.
Tekst i slika: Mirko Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:23