StoryEditorOCM
Dalmacijameđunarodne utrke

Galopski Kup grada Sinja otišao u Vrliku

Piše PSD.
14. rujna 2013. - 22:47
Pokal namijenjen osvajaču "Kupa grada Sinja" na međunarodnim galopskim utrkama koje su u subotu poslijepodne održane na sinjskom hipodromu otišao je u Vrliku.

Za svojeg vlasnika Vedrana Stipčevića osvojio ga je šestogodišnji dorat Lan Sasta koji je s džokejom Janom Havlikom stazu od 2.250 metara progalopirao za 2 minute, 28 sekundi i 54 stotinke.

U glavnoj galopskoj trci sinjske konjičke priredbe, kojom je zaključena ovogodišnja sezona, od najavljenih 5 sa starta su krenula četiri grla. Lan Sasta, oždrijebljen u Irskoj od američkih roditelja, poveo je i nije ispuštao vodstvo.

Napadali su ga i puhali mu za vratom petogodišnji dorat Armagedon Fire u vlasništvu tvrtke General Security s džokejom Beysimom Osmanovim i Classic Spirit, dorat star 7 godina, u vlasnitvu Ante Zorice, slavodobitnika 298. Sinjske alke, kojega je jahao Aleksandar Šašić. Lan Sasta je odolio napadima, Armagedon Fire došao je drugi, a Classic Spirit treći.

Zengos, sedmogodišnji dorat iz štale Mirjane Benkaj s džokejom Slavenom Jovanovićem, koji je na stazi također imao zlatne trenutke, morao se zadovoljiti posljednjim mjestom.

U trci "Kup općina cetinskog kraja" na stazi dugoj 1.700 metara nastupilo je 6 engleskih punokrvnjaka. Zahvaljujući boljem finišu prvo mjesto osvojio je Boheme Wango u vlasništvu tvrtke General Security kojega je jahao Sevčan Hasanov Dailov.

Drugi je ciljnu crtu prešao Toshiro Vedrana Stipčevića s jahačem Janom Havlikom. Treće mjesto osvojila je trogodišnja kobila Jasenka iz štale Josipa Masle iz Brnaza s jahačem Tihomirom Vujkovićem.

Trka "Kup galopkskog kluba Sokol" na stazi dugoj 1.400 metara privukla je 6 grla. Prvi je ciljnu crtu prešao Rio Bono tvrtke General Security s jahačem Beysimom Osmanovim. Drugo mjesto osvojila je kobila Nolina Josipa Masle s jahačem Tihomirom Vujkovićem, a treće Nazim Ante Zorice s jahačem Aleksandrom Šašićem.

Održana je i revijalna trka konja Alkarske ergele, KK Vreba i privatnih uzgajivača. Prvo mjesto osvojilo je grlo Star Lady iz štale KK Vreba s jahačem Aleksandrom Šašićem.

Posljednja ovogodišnja konjička priredba na sinjskom hipodromu privukla je oko 1.500 gledatelja. Priredbu je odlično organizirao konjički klub Sokol iz Brnaza.

- Kada smo saznali da je ova galopska priredba koja ima najdužu tradiciju došla u pitanje mi iz Sokola odlučili smo debitirati u ulozi organizatora. Zahvaljujući potpori svih kod kojih smo zatražili pomoć, od gradske tvrtke Kamičak do Viteškog alkarskog društva i KK Vreba organizirali smo odličnu priredbu - kaže Ivana Šabić, predsjednica GK Sokol.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:51