StoryEditorOCM
Dalmacijaekološki suvenir

Odlična ideja iz Visa: "Eko-bin" za odlaganje sitnog otpada na plaži

Piše PSD.
13. kolovoza 2013. - 10:19
Male plave kutijice preplavile su Vis i oduševile mnoge. Riječ je o simpatičnoj ideji Turističke zajednice grada Visa, malim funkcionalnim posudicama u obliku korneta ili pak kutije, nazvanim “eko-bin”, koje služe za privremeno odlaganje sitnog otpada.

Ako ste na nekoj od predivnih viških plaža ili, pak, šetate po otočnim mjestima, a ne vidite koš u blizini, možete sitno smeće, poput opuška cigarete, papirića, žvakalica i sličnog, odložiti u kanticu, poklopiti i isprazniti je poslije u kontejner.

Kantice se lako mogu oprati i ponovno koristiti, a izrađene su od reciklirajuće, ekološki prihvatljive i negorive plastike. Imaju poklopac koji ne dopušta slučajno rasipanje sadržaja, a jednostavne su za korištenje.

“Eko-bin” je pogodan za nošenje u torbi ili ruci, a dizajn je prilagođen i pješčanim plažama (oblik korneta) ili pak šljunčanim (kutijice).

Što je najvažnije, besplatne su, a mogu se dobiti u uredu TZ-a grada Visa, na Gradskoj plaži, te na plažama Grandovac, Zaglav, Stiniva, Srebrna i Stončica. Čujemo kako i gosti u Komiži traže ove ekološke suvenire.
M. ILIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:03