StoryEditorOCM
Dalmacijastiže biskup

Đuzel: Zona Vinjani dignut će Imotski iz mrtvila

Piše PSD.
2. kolovoza 2013. - 21:58
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Imoćani su u četvrtak započeli s dvodnevnom proslavom svoje nebeske zaštitnice Gospe od Anđela i Dana svoga grada. Svečanost je započela jutarnjom promenadom Gradske glazbe ulicama Imotskoga, te polaganjem vijenaca na spomen-križ na Topani. Vijence su položili predstavnici Grada Imotskog i udruga iz Domovinskog rata.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća govorio je gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel, istaknuvši kako grad Imotski još ni jednog trenutka nije došao u situaciju nekakvih dugovanja, da plaće uredno stižu svim uposlenicima u gradskim službama, a da je veliki dio proračuna usmjeren prema socijalno ugroženim građanima.

- Sada je naš primarni zadatak uređenje infrastrukture u poslovnoj zoni Vinjani Gornji, “teške” oko 13,5 milijuna kuna. Upravo je poslovna zona izlazak Imotskog iz teške gospodarske situacije i ja se duboko nadam da ćemo sljedeće godine za Dan grada imati već nekoliko proizvodnih pogona u zoni u kojima će raditi naši ljudi.

Sve parcele prodane

Jamstvo tome je golemi interes ulagača, posebno stranih, i s ovoga mjesta bih želio zahvaliti županu Zlatku Ževrnji, svim njegovim suradnicima, ali i bivšem županu Anti Sanaderu na razumijevanju i pomoći oko zone - istaknuo je Đuzel.

- Vidjeli smo cijeli smisao izgradnje poduzetničke zone, uvjerili se u ispravnost ulaganja, a posebno smo iznenađeni činjenicom da su sve parcele prodane i da poduzetnici čekaju zeleno svjetlo kako bi počeli s izgradnjom svojih poslovno-proizvodnih pogona. Mi ćemo i ove, ali i sljedeće godine pomoći Imotskom jer vidimo da će poslovna zona biti pokretač ovoga zapostavljenog kraja - istaknuo je župan Zlatko Ževrnja, osvrnuvši se i na naplatu tunelarine kroz tunel “Sveti Ilija”, te nerazumijevanje ministra Siniše Hajdaša Dončića za taj problem na njihovu zadnjem susretu u Imotskom.

- Ipak smo uspjeli nešto dogovoriti, a to je početak pripreme dokumentacije za izgradnju pristupne prometnice od Imotskog do autoceste i tunela. O tome ćemo još mnogo razgovarati već u rujnu, kada ministar dolazi u Split - riječi su Ževrnje.

Grad Imotski, odnosno Gradsko vijeće, donio je odluku da ove godine priznanje grada dobiju župan i dožupan Zlatko Ževrnja i Ante Šošić, za doprinos izgradnji poslovne zone, te dr. Jakov Todorić za predan human i stručni medicinski rad.

Slavlje Imoćana nastavlja se danas svečanim misnim slavljem kod spomen-križa na Topani od 19 sati, gdje će svetu misu predvoditi biskup porečki i pulski Dražen Kutleša. Prije toga održat će se tradicionalna procesija ulicama Imotskog sa starom zavjetnom slikom Gospe od Anđela.

braco ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:26