StoryEditorOCM
DalmacijaUspjeh PP Imotski

Uhićen s cigaretama vrijednima čak 470 tisuća kuna

Piše PSD.
31. srpnja 2013. - 16:34
Policijski službenici Policijske postaje Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojom prilikom je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora, te kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

U utorak u poslijepodnevnim satima, na državnoj cesti D-60 u mjestu Krivodol, Policijski službenici su zaustavili teretno vozilo Iveco s priključnim vozilom Kaessbohrer, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak.

Vizualnim pregledom vozila, na priključnom dijelu je uočena preinaka, te je obavljena pretraga vozila, temeljem naloga Županijskog suda. Prilikom pretrage, pronađeni su preinačeni prostori u teretnom i priključnom vozilu, u kojima se nalazilo ukupno 2059 šteka cigareta Ronhill, s nadzornom markicom Ministarstva financija RH, oznake „For export only“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik kupio navedenu količinu cigareta od nepoznate osobe u Bosni i Hercegovini, te ih vozilom prokrijumčario u Republiku Hrvatsku, s namjerom daljnje preprodaje na području Zagreba.

Vrijednost pronađene količine cigareta cijeni se na iznos od oko 470.000 kuna.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, te je isti doveden u pritvorsku policijsku jedinicu.

M. DIDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 13:13