Dalmacija Split županija

sve uz prugu

Ugašen požar u Rudinama: planulo na četiri mjesta, izgorjelo 40 hektara suhe trave i makije

sve uz prugu

Foto: Stipe Perić / CROPIX

NOVO:

Požar koji je izbio u utorak oko 11.30 sati na četiri mjesta na području između Kaštel Starog i Rudina ugašen je u kasnim večernjim satima, ali su dežurne ekipe iz predostrožnosti do daljnjega ostale na terenu, kazao nam je vatrogasni zapovjednik Grada Kaštela Milivoj Taslak.

Vatra je buknula na četiri mjesta uz prugu, a između svakog požara bio je razmak od pola do 1,5 kilometara. Tri su požara bila manjeg inteziteta, dok se četvrti nošen vjetrom širio put Malačke zbog čega su u akciju gašenja bila pozvana dva kanadera, air tractora i helikopter. Premda će se uzrok izbijanju utvrđivati očevidom, indicije upućuju da je vatra izbila u trenutku prolaska vlaka zbog iskrenja, naglasio je Taslak.

U gašenju je sudjelovalo 20 vozila sa 65 gasitelja iz Kaštela, Slatina, Trogira i Solina, Javna vatrogasna postrojba Spita, te jedna grupa županijskih vatrogasaca-sezonaca.

U požaru je izgorio jedan poljoprivredni objekt, oko 40 hektara suhe trave i makije, nešto maslina i vinove loze. Nastala šteta tek će se utvrditi.

J. MATIĆ
SNIMIO Zvonimir BARIŠIN/CROPIX


PRVA VIJEST:

Oko 40 hektara suhe trave i makije izgorjelo je u požaru koji je na četiri mjesta danas oko 11,30 sati buknuo na području između Kaštel Starog i Rudina, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika grada Kaštela Milivoja Taslaka.

Radi se o vatri koja je buknula na četiri mjesta uz prugu, a između svakog požara je bio razmak od pola do 1,5 kilometara. Tri su požara bila manjeg inteziteta, dok se četvrti nošen vjetrom raširio put Malačke zbog čega su u gašenje bila pozvana dva kanadera, air tractora i helikopter. Sat vremena kasnije vatra je stavljena pod kontrolu, pa su se zračne snage povukle.

U gašenju vatre sudjeluje 20 vozila sa 65 gasitelja iz Kaštela, Slatina, Trogira i Solina, te jedna grupa županijskih vatrogasaca-sezonaca. "Iako je požar stavljen pod kontrolu sve snage ostaju da daljnjega na terenu kako bi se vatra u potpunosti ugasila", poručio je zapovjednik Taslak.

(H)

Naslovnica Split županija