StoryEditorOCM

HNS-ovac Delić ne miri se s izbornim rezultatima: Žalit ću se Ustavnom sudu

Piše PSD.
7. lipnja 2013. - 17:51
Nakon što je Županijsko izborno povjerenstvo odbilo njegove prigovore HNS-ov kandidat za gradonačelnika Vrlike Marijan Delić, koji je od HDZ-ova kandidata Ivana Ćorića izgubio s 14 glasova razlike, ustrajan je u tvrdnji da je oštećen zbog cijelog niza nezakonitosti te najavljuje tužbu Ustavnom sudu RH.

- Tražit ću zaštitu Ustavnog suda zbog nezakonitih postupaka svih aktera u ovoj priči koju sam nazvao "Vrličko izborno kolo". Podnijet će žalbu na odluku Županijskog izbornog povjerenstva zbog evidentnih nezakonitosti na biračkim mjestima u Vinaliću i Ježeviću. U Vinaliću su prebrojavanjem utvrdili da imaju 1 glasački listić viška. Kako je bio neoznačen vratili su ga među neupotrebljene, a u zapisniku su naveli da je sve u redu. U Ježeviću je biračko mjesto otvoreno s više od pola sata kašnjenja, a jedna osoba je cijeli dan ometala birače, provocirala ih, agitirala i prijetila da će se znati za koga glasuju.

Osim toga birački su odbori nepostojećih 27 glasačkih listića za župana proglasili nevažećima. Zato ću sežaliti Ustavnom sudu na Gradsko izborno povjerenstvo koje je sve znalo, ali nije reagiralo i na Županijsko izborno povjerenstvo koje je odbilo moje prigovore držeći se samo forme. I dalje zahtjevam da se izbori ponište i nalože novi - kaže Delić.
Oglasio se i Delićev protukandidat stari-novi gradonačelnik Ivan Ćorić.

Cijeli izborni postupak odrađen je u najboljem redu. Dokaz tomu su zapisnici biračkih odbora, uključujući i biračke odbore u Vinaliću i Ježeviću, koje su bez ikakvih primjedbi potpisali svi uključujući i predstavnike HNS-a kao osobe od najvećeg Delićeva povjerenja. Poslije svega Delić manipulira, dovodi u neizvjesnost stvarne rezultate i stvara nervozu među građanima. Vjerujem da je poslije odbacivanja njegovih prigovora od strane Županijskog izbornog povjerenstva na cijelu ovu priču konačno stavljena točka - kaže Ćorić.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:19