StoryEditorOCM
Dalmacijahumanitarne akcije crvenoga križa na najsunčanijem otoku

Hvar: skupljali slikovnice za Klaićevu i kune ‘Za spas’

Piše PSD.
6. lipnja 2013. - 22:44
U Tjednu Crvenog križa na najvećoj i najljepšoj kamenoj pjaci Dalmacije, Trgu sv. Stjepana, bili su poredani štandovi na kojima su mladež i pomladak Crvenog križa prodavali razne proizvode u humanitarne svrhe.

Prodavale su se i ogrlice koje izrađuje djevojčica Petra F. iz Staroga Grada sa svojom asistenticom, a u svemu su pomagali i učenici OŠ “Hvar” nudeći proizvode od vrata do vrata. Inače, Petra je dijete s poremećajem hranjenja i autizmom, ali je njezin angažman da sama pripomogne svojim roditeljima u osiguravanju novca za liječenje zaista izniman.

Crveni križ Hvar pridonio je i obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv raka jajnika, a proslavom Svjetskog dana Crvenog križa počela je i akcija prikupljanja slikovnica za knjižnicu Klaićeve bolnice. Ljudi su na štekate donosili lijepo uvezane slikovnice s dobrim željama za male bolesnike, dok su se hvarskim aktivistima pridružili djelatnici RTL Televizije i TV Nove odigravši u Hvaru humanitarnu nogometnu utakmicu.

Prikupljeni novac namijenjen je djevojčici iz akcije “Za spas”. Njima se pridružio i ekskluzivni restoran “DiVino” pripremivši vrhunske slastice u obliku lizalica koje su se prodale u vrlo kratkom roku, a za djevojčicu je prikupljeno oko 5000 kuna. U akcijama su sudjelovali i Starograđani, njihova Osnovna škola, Dječji vrtić “Sardelice” i Dom za starije osobe.

Prikupljali su slikovnice za Klaićevu te prodavali autohtone proizvode za akciju “Za spas”. I OŠ “Jelsa” priključit će se prikupljanju slikovnica. Ravnateljica GD Crvenog križa Maja Budrović na kraju je zahvalila svima koji su pridonijeli uspješnosti akcija kao sudionici ili posjetitelji.

Tekst i snimka M. Crnčević



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:19