StoryEditorOCM
Dalmacijahvala vam, dobri ljudi

Maestralovci: Nezaboravni su dani provedeni u Bolu

Piše PSD.
7. lipnja 2013. - 11:52
Sedmu godinu štićenici Dječjega doma “Maestral” su polaznici škole ronjenja u Bolu na Braču, uz kojega im ostane i vremena za razgledavanje ljepota toga mjesta, ali i korištenje drugih rekreacijskih sadržaja koje im domaćini nude. Ove godine, za razliku od prethodnih, vrijeme im nije baš išlo naruku, no djeca su, zajedno s instruktorom, učila osnovne tehnike ronjenja.

Projekt ne bi bio moguć bez sponzora koji svake godine maestralovcima osiguraju doslovno sve, počevši od smještaja, hrane, opreme za ronjenje, korištenja bazena, bicikla i svega onoga što djeca požele.

‘Toliko se o nama brinu da se osjećamo kao kod kuće’

 - Među njima je hotel “Bonaca” iz sastava tvrtke “Zlatni rat” d.o.o., koji nam je donirao smještaj, prehranu i aktivnosti slobodnog vremena. Stoga zahvaljujemo Upravi i osoblju koji toliko brinu o našoj djeci da se tu osjećamo kao kod kuće, zahvalna je ravnateljica “Maestrala” Edita Maretić.

Osobito ističe Igora Glavičića, vlasnika Ronilačkog centra “Big Blue” iz Bola, koji je odgovoran za realizaciju ronilačkih aktivnosti.

- Već Sedmu godinu daju nam na raspolaganje opremu i osoblje koje s puno znanja, strpljenja i ljubavi upoznaje našu djecu s čarima ronilačkih tehnika koje otvaraju jedan novi pogled na naše more. Stoga nije ni čudno što se uvijek vraćamo na Bol, zaključuje Maretić.

I djeca su više nego sretna i zadovoljna. Svake godine se vraćaju prepuni dojmova i iskustava.

- Ovo je jedno stvarno lijepo iskustvo i doživljaj. Ovo nam je treća godina da smo tu. Naučile smo osnove ronjenja, kako namjestiti opremu i sve drugo što se veže uz taj predivan sport. Drago nam je što su nas dobri ljudi i ove godine primili i omogućili nam ovako predivno putovanje.

Pod morem je uzbudljivo, vidimo svijet iz jedne druge perspektive. Eto, ove godine nam vrijeme nije baš išlo naruku, no svejedno boravak u Bolu ostat će nam u lijepom sjećanju, kazale su nam Željka Vučić i Darla Civitico, koje su smještene u “Maestralove” stambene jedinice u Splitu.

Osim njih, ove je godine u Bolu bilo i četvero djece iz kaštelanske podružnice “Miljenko i Dobrila”, koji su sa sobom u Kaštela ponijeli pregršt lijepih dojmova.

‘Za njih će uvijek biti mjesta’

Direktorica marketinga hotela “Zlatni rat” Zdenka Krunić od ravnateljice Maretić i djece dobila je zahvalnicu i prigodan dar, inače radove djece.

- Veselimo se što ovoj djeci, u skladu sa svojim mogućnostima, možemo pomoći. Drago nam je da se kod nas lijepo osjećaju. Unatoč popunjenim hotelima, za njih smo i ove godine našli mjesta i to ćemo činiti i ubuduće jer znamo da činimo lijepu gestu, kazala je direktorica Krunić.

Napisao i snimio Jakov Žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:08