StoryEditorOCM
Dalmacijablagdan Svetog Marka

Makarani odali štovanje rimskom mučeniku: "Dovoljno se prisjetiti montiranih procesa..."

Piše PSD.
25. travnja 2013. - 22:51
Procesijom oko Kačićevog trga s nošenjem moći mučenika sv. Marka, titulara katedrale i župe, te koncelebriranom svetom misom, Makarani su odali štovanje rimskom mučeniku.

Svetkovinu je predvodio don Josip Dukić, ravnatelj nadbiskupske gimnazije u Splitu, uz makarskog dekana don Pavla Banića, vikara don Antu Žderića, gvardijana makarskog samostana fra Antu Čovu i svećenike makarskog dekanata.

Na primjeru svjedočenja evangeliste sv. Marka o Isusu Kristu don Josip je  u svojoj propovijedi uputio vjernike da posvijeste vjeru, da je iskreno žive.

Riječ i svjedočenje jako su važni, istaknuo je, jer dovoljno se prisjetiti montiranih procesa u kojima su ljudi platili glavom jer je netko rekao da je kriv i za svoju riječ našao svjedoke.

Treba se prisjetiti da baštinimo vjeru za koju je toliko puta prolivena krv, a "što se krvlju brani ne pušta se lako", citirao je u dojmljivoj propovijedi don Josip.

Pozvani smo svjedočiti u ovome svijetu  u kojem se gube vječne vrijednosti  da se gine samo za ono što je neprolazno i vječno, rekao je.

ANA DRAGIČEVIĆ
Foto: Ivo Ravlić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:42