StoryEditorOCM
Dalmacijaodličan odaziv

U Stockholmu predstavljena turistička ponuda Splitsko-dalmatinske županije

Piše PSD.
24. travnja 2013. - 00:53
U glavnome gradu Švedske u Stockholmu u utorak je predstavljena turistička ponuda splitsko-dalmatinske županije, otoka Brača i njegovog najpoznatijeg ljetovališta Bola.

Prezentacija je potaknula bolska Turistička zajednica, a održana u središtu Stockholma u jednoj od kongresnih dvorana.

Bilo je nazočno pedesetak turoperatora i novinara koji su imali prilike detaljnije se upoznati s turističkim mogućnostima o kojima su kazivali Joško Stella, direktor Turističkog ureda Splitsko-dalmatinske županije dok su u ime Bola bili nazočni njegov općinski načelnik Tihomir Marinković i direktor ureda Turističke zajednice Markito Marinković.

Na švedskome jeziku o turističkome Bolu govorila je Martina Bonačić koja je ranije živjela u toj zemlji, a sada živi i radi u Bolu.

Iz Skandinavskih zemalja, Švedske, Finske i Norveške, sve više turista dolazi na hrvatski Jadrana, a značajan ih je broj prošloga ljeta bio i u Bolu.

Po broj ostvarenih noćenja Skandinavci u Bolu drže visoko treće mjesto, odmah iza Austrijanaca i Nijemaca. To je i potaknulo Turističku zajednicu Bola za dodatnom promidžbom na tom tržištu.

U predstavljanju turističkih mogućnosti naše regije sudjelovali su Paul Šikić  direktor turističkog ureda u Švedskoj i predstavnici našeg veleposlanstva.

Odazivom je posebno bio zadovoljan Paul Šikić koji je istakao kako i ova prezentacija potvrđuje da će i u nadolazećem ljetu sve veći broj Šveđana dolaziti u dalmatinska ljetovališta. Hrvatska,naime, za turiste iz Skandinavskih zemalja, postaje sve zanimljivija i sve atraktivnija.

IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:23