StoryEditorOCM
Dalmacijapregazili 45 kilometara

Više od 180 natjecatelja na sedmom Mosor Grebbeningu

Piše PSD.
20. travnja 2013. - 17:47
Više od 180 natjecatelja uputilo se u subotu ujutro iz omiškoga kampa 'Galeb' kako bi sudjelovalo - trčalo,šetalo, znojilo se i skidalo kilograme - na 7. Mosor Grebbeningu, nadaleko poznatoj treking utrci koja se odvija po vrhovima i skrovitim kutcima ne samo Mosora, nego i omiške Dinare.

Avanturisti iz čitave Hrvatske bili su podijeljeni u tri kategorije, pri čemu je ona najteža značila da valja što prije savladati i obilježiti 45 kilometra dugu ultra stazu.

Višesatni je to podvig, pri čemu je manje bitno tko je pobjednik - naravno da je i četvrti put za redom pobijedio slavni trkač iz Borka, Ante Pešić Golub - a važnije da svi do cilja stignu živi i zdravi. I sretni, pa makar ih, što se redovno na Grebbeningu događa, na stazi uhvatio i debeli mrak.

Među ženama najbrža je bila Sarajka Nermina Hadžibajrić, dok su u light kategoriji, na stazi duljine 25 kilometara, prvi bili Dućanin Stipe Jerončić i Zagrepčanka Ivana Jergović.

Kod joggera, koji su trčali dionicu od 12 kilometara, proslavili su se tinejdžeri, 15-godišnji Dugoraćanin Ivica Licitar i 17-godišnja Omišanka Martina Pezo.

Ovogodišnje natjecanja prvi put je organizirano u sklopu Festivala planinarstva, te uopće nije pretjerano reći kako je bilo njegov vrhunac.

V. VUKOVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:37