StoryEditorOCM
Dalmacijadobri ljudi

Boban s ‘vatrenima’ i drugi asovi zaigrat će za udrugu ‘Naša dica’

Piše PSD.
19. travnja 2013. - 10:57
Humanitarnoj akciji naziva “Kombi za našu dicu” cilj je prikupiti oko 250.000 kuna za kupnju kombi-vozila kojim bi se koristila djece i roditelji Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica” iz Kaštela. Prvi korak, ujedno i središnji događaj ove humanitarne akcije već je dogovoren i to između predstavnika udruge “Humane zvijezde Hrvatske”, gradonačelnika Joška Berketa, predsjednice Udruge “Naša dica” Gordane Burić te gradonačelnikova savjetnika za sport i mlade Stjepana Maglice.

Naime, radi se o Humanitarno-sportskom spektaklu, odnosno nogometnoj utakmici koju će “Humane zvijezde Hrvatske” odigrati s domaćom ekipom “Humanih zvijezda Kaštela i Splita”.

Uključiti građane, prije svega veće gospodarstvenike

Predsjednik udruge “Humane zvijezde Hrvatske” Branko Tušek, inače savjetnik za sport predsjednika Ive Josipovića, kazao je kako je udruga tijekom dosadašnjih 10 godina postojanja organizirala brojne slične manifestacije te ukupno do sada prikupila više od 50 milijuna kuna namijenjenih isključivo djeci s teškoćama u razvoju kao i djeci bez odgovarajuće skrbi.

- U projekt “Humanih zvijezda Hrvatske” uključeni su mnogi, a za sada možemo potvrditi da će u Kaštela stići “vatreni” predvođeni Zvonimirom Bobanom, bivši nogometaši poput Velimira Zajeca i Krune Jurčića, pjevač Boris Novković, ministri u vladi RH Jakovina, Maras i Vrdoljak, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, vaterpolist Dubravko Šimenc i drugi.

Nadamo se da će Kaštelani imati sluha i doći na ovaj događaj kako bismo svi zajednički pomogli ovoj udruzi. Cijene ulaznica, kao što je to uvijek na našim događanjima, bit će 10 kuna. Kako se ne radi o velikom iznosu, značajno je da lokalna zajednica, ali i mediji, potaknu velike gospodarstvenike s područja grada da se uključe u kupnju karata koje naposljetku mogu podijeliti učenicima iz osnovnih škola - kazao je Tušek, izražavajući nadu kako će cijela priča oko ovoga projekta proći s ostvarenim ciljem, a to je osigurani novac za vozilo koje je udruzi potrebno.

Gadonačelnik Berket naglasio je da će Gradska uprava, s njim na čelu, učiniti sve kako bi ovaj hvale vrijedan događaj bio organiziran na najvišoj razini i na zadovoljstvo svih, posebice štićenika udruge kojoj je namijenjen cjelokupan prihod manifestacije.

- Odmah ćemo pristupiti osnivanju Organizacijskog odbora koji će pripremiti detalje programa i angažirati se na omasovljavanju ove akcije. Pripremit ćemo i ekipu domaćih kaštelanskih zvijezda, a pozvat ćemo i Ivicu Vastića koji nije u Kaštelima, ali vjerujem da će se odazvati akciji - kazao je Berket.

Udruga ‘Naša dica’ skrbi o osamdesetak korisnika

- Vjerujem da će ovaj događaj biti veliki motiv našim sugrađanima da se uključe i kupnjom ulaznica, koje će biti po simboličnim cijenama, pomognu našoj udruzi u nabavci kombi vozila koje nam je neophodno, jer trenutno skrbimo o osamdesetak korisnika - dodala je Gordana Burić, predsjednica udruge “Naša dica”.

Sastanku su, ispred “Humanih zvijezda” nazočili glavni tajnik udruge Dejan Pap te organizacijski tajnik Nino Tušek, a ispred Grada Kaštela savjetnik za sport i mlade Stjepan Maglica te pročelnik za društvene djelatnosti Darko Opačak. Kažimo kako će se veliki Humanitarno-sportski spektakl “Humanih zvijezda Hrvatske” i “Humanih zvijezda Kaštela i Splita” održati u nedjelju 12. svibnja s početkom u 16 sati na stadionu “Vukovar” u Kaštel Starom.

jakov žarko
Snimio božo vukičević / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:12