StoryEditorOCM
Dalmacija1,7 milijuna kn za potrebe

Supetar: poslovnoj zoni osigurana opskrba vodom

Piše PSD.
15. travnja 2013. - 10:18

Na prigodnoj svečanosti u Supetru je pušten u probni rad novi vodospremnik koji je izgrađen za potrebe poslovno-servisne zone Žedno Drage. Na tom potezu nalaze se brojni proizvodni, trgovački i servisni pogoni, a po potrebi vodu iz tog vodospremnika koristit će i stanovnici istočnog dijela Supetra.

Simboličnim pritiskom na gumb postrojenje je pustio u rad Branko Pejaković, direktor Hrvatskih voda za slivove južnog Jadrana, dok je o važnosti toga objekta koji je poslovnoj servisnoj zoni osigurao urednu opskrbu vodom, kazivao supetarski gradonačelnik Dinko Hržić.

Po njegovim riječima taj će infrastrukturni objekt dati jače impulse razvoju gospodarstva i obrtništva. Nakon probnog rada, uslijedit će tehnički prijam i uporabna dozvola, a sve će to biti obavljeno do početka nadolazećeg turističkog ljeta. Novosagrađeni vodospremnik nalazi se na nadmorskoj visini od 118 metara dok se dva postojeća vodospremnika u Supetru nalaze na nadmorskoj koti od 75 metara.

Kapacitet vodospremnika je 200 kubičnih metara vode, a ukupna vrijednost radova iznosi jedan milijun i sedamsto tisuća kuna. Najveći iznos sredstava osigurale su Hrvatske vode, a u zatvaranju financijske konstrukcije sudjelovali su još grad Supetar i Splitsko-dalmatinska županija.

Nositelj investicije je bio Vodovod Brač, a radove je izvela bračka tvrtka “Berica” iz Nerežišća. U sklopu te investicije uređen je i stari put prema crkvici sv. Roka u dužini od 340 metara.

IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:28