StoryEditorOCM
Dalmacijaspasite nas

Gradeći Dalmatinu, oštetili staru Napoleonovu cestu: Popravite prolaz do Velikog Prologa!

Piše PSD.
4. travnja 2013. - 01:30

Ovo je više neizdrživo, svaki dan netko probije gumu ili ošteti podvozje na autu zbog rupa kojih ima na svakom koraku od Vrgorca prema Velikom Prologu. Dosad je vjerojatno desetak Talijana koji su išli u Međugorje zadesila slična sudbina. To je sramota, ljudi ne mogu vjerovati da jedna ovakva cesta vodi do graničnog prijelaza, te rupe posebno su opasne za kišnog vremena. Daj nešto napišite o tome, obratio nam se Ivan Franić, predsjednik Mjesnog odbora Veliki Prolog. 

Već je dugi niz godina stara Napoleonova cesta, ili D62, u vrlo lošem stanju, posebno od Vrgorca prema Metkoviću. Međutim, prijevoz teške mehanizacije za potrebe gradnje Dalmatine i građevinskog materijala s Ravče prema Malom Prologu i dalje, potpuno ju je uništio. 

 - Ovom prometnicom svakodnevno prođu stotine kamiona s 30 tona građevinskog materijala, što je glavni razlog zašto je ona u ovakvom stanju. Stoga tražimo od HAC-a, za čije se potrebe koristi, i HC-a, pod čijom je nadležnošću, da što prije krenu s obnovom jer ćemo u protivnom zaustaviti dovoz građevinskog materijala do gradilišta, kazao je Franić. Kontaktirali smo odmah voditelja ispostave Hrvatskih cesta u Splitu Nevena Matijevića kako bi nam kazao kad će početi sanacija spomenute ceste. 

 - Moram istaknuti kako je već napravljen projekt rekonstrukcije cijele ceste od Vrgorca do graničnog prijelaza Crveni Grm, no s radovima ne možemo početi dok HAC koristi cestu za prijevoz građevinskog materijala. Kad oni stanu s prijevozom, mi ćemo početi s obnovom. Međutim, poslije Uskrsa počet ćemo odmah s krpljenjem rupa, istaknuo je Matijević. 

Prema riječima Ante Filipovića, voditelja Tehničke jedinice HAC-a za izgradnju autoceste, prijevoz teškog tereta na relaciji Ravča - Mali Prolog obavljat će se još nekoliko mjeseci. 

 - Intenzivno ćemo prevoziti teret do srpnja, odnosno do početka turističke sezone, a poslije toga po potrebi. Do listopada moramo završiti planirane radove i nakon toga će kolege iz HC-a vjerojatno početi s radovima na cesti, zaključio je Filipović. 

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:36