StoryEditorOCM
Dalmacijatraže priliku

Trogir mladima: ‘Mi smo oni koje Hrvati zazivaju’

Piše PSD.
2. travnja 2013. - 16:47

Pod sloganom “Trogir mladima“, zasigurno najmlađa lista u Hrvatskoj ući će u utrku za mjesta u novom sazivu trogirskoga Gradskog vijeća na predstojećim lokalnim izborima. Riječ je o nezavisnoj listi čiji je nositelj 23-godišnji Mario Derossi, student diplomskog studija Pravnog fakulteta u Splitu koji se aktivno služi s pet stranih jezika, engleskim, talijanskim, francuskim, njemačkim i španjolskim, te uči još dva – ruski i kineski.

‘Treba početi rješavati obične komunalne probleme’

Turistički je vodič i tajnik Društva turističkih vodiča “Tragurion“, a također je i u Upravnom vijeću dalmatinske podružnice Hrvatske Mense. S obitelji iznimno uspješno vodi mali obiteljski hotel u povijesnoj jezgri. Kolege mu na listi većinom su njegovi vršnjaci, također studenti prava, ekonomije, turizma, FESB-a i menadžmenta, te mladi stručnjaci iz raznih područja. Na listi će biti i magistri znanosti, ali odreda mladi ljudi.

Prosjek godina te liste, kaže Derossi, ne prelazi 30. Uvjet da dođu na listu bio je da dosad nisu bili politički aktivni ni u jednoj stranci. − Ova je lista odgovor svima onima koji govore da nemaju za koga glasati. Mi smo oni koje Hrvati zazivaju, mlade snage koje nude novu i ljepšu budućnost svojim građanima i gradu − kazuje Derossi, Na prošlim mjesnim izborima građani su ga već prepoznali pa je osvojio jedno vijećničko mjesto u Mjesnom odboru Grad, te je tako stao uz bok SDP-u i HDZ-u, dvjema najjačim političkim strankama u Hrvatskoj.

− Smatram da Trogiranima treba vratiti želju za izlaskom na lokalne izbore, jer sada imaju za koga glasati. Vrijeme je konačno da mladi i obrazovani ljudi, moralno čisti, bez primisli na nepotizam i druge malverzacije, “protresu“ sastav trogirskoga Gradskog vijeća sa svojim realnim i skromnim mogućnostima i bez praznih velikih obećanja, kakva su bila do sada. Ne želim se razbacivati megalomanskim projektima.

Treba početi ozbiljno rješavati obične komunalne probleme, posebno u rubnim dijelovima grada, jer i ti stanovnici plaćaju komunalnu i druge naknade − kaže Derossi. 

Prometna regulacija, bolja organizacija turističke sezone i suradnja svih subjekata koji djeluju u sklopu nje, više novca iz gradskog proračuna za gradska kulturno-umjetnička društva i udruge, tek su dio zacrtanih planova u njihovu predizbornom programu. Mario Derossi očito je čvrsto na svojim nogama, ne leti u oblacima...

− Nezahvalno je prognozirati koliko ćemo mandata osvojiti, no u jedno smo sigurni − imamo velike ambicije, volju i entuzijazam da radom u Vijeću svojim realnim pristupom i znanjem, bez ikakve politizacije, pomognemo svome gradu. Mladi moraju uzeti stvari u svoje ruke i zatražiti od građana da im daju priliku. Po našemu principu mogu se organizirati i u svim ostalim lokalnim zajednicama u zemlji.

Želimo dokazati da za aktivno sudjelovanje u politici nije nužna pripadnost političkoj stranci. Vrijeme je da mi mladi “otrijeznimo“ građane od utopističkih ideja dosadašnjih političara. To je najbolji put izlaska iz moralne, financijske i svekolike krize u koju smo duboko zapali − poručuje Mario.

 gordana dragan
Turizam, brodogradnja i ekološka proizvodnja

-  Okosnica  gospodarskog razvoja Trogira mora biti u turizmu, zadržavanju brodograđevne  djelatnost u “Brodotrogiru” te razvoju ekološke proizvodnje u poljoprivredi kroz zadrugarstvo,  ustvrdio je Mario Derossi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:28