StoryEditorOCM
Dalmacijareakcija

Orešar: Niti jedna kuna duga nikada nije otpisana

Piše PSD.
30. ožujka 2013. - 09:50
Vezano uz napise u tisku s temom stečaja “Jadrankamena”, odnosno dugovanja tvrtki Bruna Orešara “Jadrankamenu”, u cilju potpunog i točnog informiranja hrvatske javnosti, osjećam moralnu obvezu iznijeti sljedeće:

Sva potraživanja, sukladno postojećim računovodstvenim standardima i praksi su proknjižena, ali niti jedna kuna duga nikada nije bila otpisana, pa nije niti sada. Ne znam je li do ovakve interpretacije došlo zbog pogrešnog ili nespretnog izražavanja spomenutih izvora, no ono što je važno napomenuti jest da nikakav dug “Jadrankamena” - ni meni ni povezanim tvrtkama - nije otpisan, kao i da iznos od 100 milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi moje tvrtke mogle imati prema “Jadrankamenu”.

Slijedom navedenog, pismenim putem zatražio sam i službeno mišljenje stečajne upraviteljice “Jadrankamena” Anči Bašić, odnosno njezino pojašnjenje o kojemu se to eventualnom otpisu radi. U najkraćem roku, a po dobivenom odgovoru stečajne upraviteljice, bit ću slobodan izvijestiti hrvatsku javnost o svim potrebnim detaljima, kao i iznijeti informaciju o čemu se točno radi.

Također, iznijet ću i podatak koliko sam novca osobno i putem povezanih tvrtki do sada točno izgubio stečajem “Jadrankamena”, odnosno koliko novca još mogu izgubiti u budućnosti, budući da sam jamac za 80 posto svih kredita koje “Jadrankamen” ima prema kreditnim institucijama, stoji u pismu koje je “Slobodnoj Dalmaciji” uputio Bruno Orešar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:53