StoryEditorOCM
Dalmacijalijepa tradicija

Praznik cvijeća i akcija ‘Lipa su lipa moja Kaštela’

Piše PSD.
28. ožujka 2013. - 22:49

Turistička zajednica Grada Kaštela s udrugama “Lijepa naša Kaštela” i “Bijaći”, Hrvatskom poljoprivrednom komorom i odgojno-obrazovnim ustanovama Kaštela, OŠ Ostrog i Botaničkim vrtom organizira tradicionalni 12. kaštelanski praznik cvijeća i akciju “Lipa su lipa moja Kaštela”. Pokrovitelj je Grad Kaštela.

Akcija se sastoji od sakupljanja i odvoza krupnog otpada od 15. do 26. travnja, podjele letaka s pozivom građanima na uređenje svojih vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno-obrazovnim ustanovama za odvoz glomaznog otpada, 26. natjecanja odgojno–obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i edukacije učenika o očuvanju prirode.

I 22. natjecanje za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili najljepši poslovni objekt, dio je akcije, a svi se građani s područja Kaštela i Kaštelanske zagore pozivaju da kandidiraju svoje lijepo uređene privatne i javne površine do 23. travnja. 

Ove će se godine 12. kaštelanski praznik cvijeća prvi put održati na Brcu u Kaštel Kambelovcu i pratećim prostorima od 26. do 28. travnja. 

Praznik cvijeća počet će 26. travnja Cvjetnom povorkom u 11.30 sati (od vrtića u Baletnoj školi), uz službeno otvorenje u 12 sati. Za sve izlagače bit će osigurana besplatna mjesta za prodaju u vrijeme trajanja Praznika cvijeća, a Turistička zajednica Grada Kaštela poziva zainteresirane da kandidiraju svoje izloške i na taj način promoviraju svoje proizvode i usluge. Kontakt i prijave na broj tel./fax 021 227 933 te e-mail: tzg-kastela1@st.t-com.hr

J.Ž.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:26