StoryEditorOCM
Dalmacijakapitalac iz peruče

Ivan Vuletić Ujo ulovio trofejnu štuku od 25 kilograma

Piše PSD.
27. ožujka 2013. - 22:16
Predsjednik sportske ribolovne udruge "Šaran" iz Vrlike Ivan Vuletić Vujo u srijedu je na jezeru Peruča ulovio štuku tešku 24,70 kilograma i dugu 125 centimetara što je apsolutno najveća "neman" ikada ulovljena u vodama cetinskog kraja. Ujo i njegov ulov u Vrlici su u srijedu bili atrakcija. Svatko je želio vidjeti ulovljenu ribu i čestitati sretnom i spretnom ribolovcu.

- Ustao sam rano i otišao na predio Topole u Garjaku. Na štapu sam imao trokraku udicu privezanu sa 25 centimetara čelične sajle i dalje 250 metara najlona od 0,40 milimetara. Kada je zagrizla osjetio sam da se radi o velikoj ribi, ali stvarno nisam očekivao da ću uhvatiti pravu riblju neman. S ribom sam se borio punih sat i 15 minita. Bio sam sam na jezeru, nigdje nikoga, pa nisam nikoga mogao pozvati da mi pomogne. Na kraju sam ribu uspio izmučiti, a kada sam je izvukao na suho imao sam što vidjeti. Znao sam da sam ulovio trekordni primjerak kakvog do sada ni jedan sportski ribič nije izvukao iz Peruče - ispričao nam je Ivan Vuletić.

Vrijednom trofeju Ivana Vuletića vesele se svi sportski ribiči s vrličkog prostora, ali i cetinskog kraja koji će sada sigurno pohrliti na jezero kako bi pokušali uloviti i veći trofej, ako takva ribetina u jezeru postroji. A što će biti s Vuletićevom?

Kako sam Predsjednik naše sportske ribolovne udruge odlučio sam na jezeru, nedaleko mjesta gdje sam ulovio štuku, organizirati ribički dan. Za članove udruge i goste koje pozovemo od ovog trofejnog primjerka napravit ćemo brudet - kaže Vuletić.
Tekst i foto: Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:53