StoryEditorOCM
Dalmacijagastro natjecanje

Dragan Šljivić iz Banja Luke najbolji kuhar "Bisera mora"

Piše PSD.
24. ožujka 2013. - 11:10
Grand prix ovogodišnjeg, osmog po redu Bisera mora osvojio je Dragan Šljivić iz BiH, time se podičivši laskavom titulom najboljeg kuhara na međunarodnom gastro natjecanju u Supetru, kojem je nazočilo više od 300 majstora kuhače iz 14 zemalja. Drugo mjesto pripalo je kolegi mu iz BiH Igoru Božiću, dok je trećom proglašena Ružica Jukičić iz Hrvatske.
- Što kazati osim da je bilo fino, lijepo smo se družili. Želim zahvaliti mojim prijateljima i nadam se da će nas naredne godine doći još više iz Banja Luke - prve su riječi najboljeg ovogodišnjeg kuhara s Bisera mora.

Tijekom četiri protekla natjecateljska dana u kompleksu Supetrus hotela održan je niz natjecanja, koji su svoju završnicu dobili na subotnjem večernjem finalu. Pristupilo mu je pet najboljih iz preliminarnih 'ispita znanja' što su na ključnom subotnjem testu morali pokazali svo kuharsko umijeće, i što je najvažnije, oboriti  s nogu oštri sud struke.  Proglašenjem pobjednika zaokružena je još jedna gastronomska manifestacija iza koje organizacijski stoji Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, utemeljitelj najveće ovdašnje fešte od kužine.

Kao i prethodnih godina i ovo-proljetni Biser mora obilježen je nizom gastronomskih i popratnih događanja. Između ostalog održana su brojna predavanja i okrugli stolovi koji su se pozabavili tematikom turističkog potencijala Brača, razvojem usluga, pozicijom marketinga, kvalitetom ponude u turističkom pogledu, te destinacijskim managementom.

Opsežan program rada brojio je i raznorazne prezentacije, susrete, gastro tečajeve, ali i humanitarnu aukciju na kojoj su se prikupljala sredstva za Bračke pupoljke, Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

Gdje su kuhari, tu je i svakako i dobra zabava, a ona se, već tradicionalno poklopila s prezentacijama nacionalnih kužina gostiju. Veselja tako nije nedostajalo na srpskoj, makedonskoj, bosanskoj i na kraju dalmatinskoj večeri, na kojima su sudionici Bisera mora i brojni Supetrani uživali u raskoši trpeza prepunih autohtonih jela.  

Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ
FOTO: JADRAN BABIĆ / CROPIX



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:10