StoryEditorOCM
Dalmacijadruženje u solinu

Grubišić predstavio svoje kandidate za dožupane: Duju Draganju i Nikšu Jajca

Piše PSD.
23. ožujka 2013. - 14:38
Solin je kolijevka naše državnosti, a Jadro je naša rijeka Jordan s koje će, želja nam je, ovim Susretom u dijalogu započeti novo razdoblje u povijesti Hrvatske. Kako Jadro utažuje žeđ Splita i okolice tako mi u Savezu za građansku i etičku Hrvatsku želimo utažiti duhovnu žeđ i potrebu naroda za promjenama - kazao je don Ivan Grubišić u subotu u Solinu u prepunom Domu kulture Zvonimir na svom trećem Susretu u dijalogu s biračima.

Don Ivan Grubišić, kandidat Saveza za župana Splitsko-dalmatinske županije predstavio je u Solinu, kako je rekao „udarne igle u Savezu“ kandidate za dožupane, Duju Draganju, našeg proslavljenog plivača koji se iz Amerike vratio s diplomom međunarodnog korporativnog menadžmenta i slavistike i Nikšu Jajca, doktora ekonomije i docenta na splitskom Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije.
- Mi želimo stvoriti okvir za razvoj gospodarstva a cilj je omogućiti da svaki čovjek može pristojno živjeti od svog rada te poboljšati kvalitetu življenja - kazao je Jajac koji bi u Županiji bio zadužen za gospodarstvo.

U razgovoru sa Solinjanima obećao je pobrinuti se za proširenje solinske osnovne škole te škole u Mravincima, te dovođenje kanalizacijskih cijevi do kućanstava u Kučinama.
- Moramo se boriti i za dvije prometne žile kucavice koje su u državnoj nadležnosti ali preduvjet su razvoja gospodarstva, brzu cestu Trogir- Omiš i prometnicu do Knina - naglasio je Jajac.

Duje Draganja, koji bi u Županiji vodio društvene djelatnosti, istakao je tri problema Solina kojima će Županija posvetiti posebnu pozornost: zaštitu crpilišta vode na Jadru sanacijom Mravinačke kave u koju se odlagao smrtonosni azbest iz tvornice Salonit, sukob Klisa i Solina oko pitanja čija je rijeka te izradu programa zaštite antičke Salone koji bi se natjecao za dobivanje novca iz fondova Europske unije.
- Spor oko toga čija je rijeka Jadro riješit ćemo tako da ćemo Klišane i Solinjane zatvoriti u istu sobu dok ne postignu dogovor jer problemi Klisa i Solina su zajednički - kazao je Draganja i zaradio veliki pljesak.

Gromki pljesak je pobrala i najava da će Ivan Grubišić kao župan osigurati novac za vikend dežurstva liječnika pri Domu zdravlja.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:49