StoryEditorOCM
Dalmacijanećemo po sportašima

Sućurani: Naša dvorana zvat će se Sokolana, a ne ‘Veljko Rogošić’

Piše PSD.
15. ožujka 2013. - 23:44
Iskoristit ću ovu priliku da još kažem da će nova gradska dvorana koju smo prije nekoliko dana svečano otvorili na sućuračkoj Sokolani nositi ime Veljka Rogošića ako taj prijedlog podrži Gradsko vijeće.” Izgovorio je to kaštelanski gradonačelnik Joško Berket prije desetak dana prigodom otkrivanja spomen-ploče našem pokojnom proslavljenom plivačkom maratoncu Veljku Rogošiću na njegovoj rodnoj kući u Lukšiću, te je time izazvao buru negodovanja, prvenstveno u Kaštel Sućurcu.

Sućurani, na čijem se području nalazi novo sportsko zdanje, ne žele ni čuti za takvu gradonačelnikovu ideju, naprotiv, ne žele da dvorana nosi ičije ime iz svijeta sporta.

− Budući da smo svjedoci javnog pokušaja gradonačelnika Joška Berketa da dvorana na Sokolani nosi ime Veljka Rogošića, s čime se mi u Vijeću Mjesnog odbora Kaštel Sućurac nimalo ne slažemo, odlučili smo pokrenuti peticiju među udrugama kako bi dvorana u svojem nazivu sadržala ime toponima na kojem je izgrađena. Dakle, nosila bi ime Sokolana − drži predsjednik MO odbora Kaštel Sućurca Zoran Bonacin.

Bazenski kompleks

− Uz dužno poštovanje prema uzornom sportskom životu i zadivljujućoj sportskoj karijeri Veljka Rogošića, držimo da je neprimjereno davanje imena “morskog čovika” sportskoj dvorani. Ne samo to, nismo čak ni za to da dvorana nosi ime bilo kojeg dvoranskog sportaša − drži Bonacin, izražavajući mišljenje da u vezi s tim Sućurani dijele mišljenje čitave sportske i šire javnosti našega grada.

− Međutim, da ne bi ispalo da se samo protivimo nečemu, imamo prijedlog kako se odužiti i očuvati spomen na Veljka Rogošića. Stoga ćemo svakako podržati inicijativu o izgradnji novog i prvog bazena ili čak bazenskoga kompleksa u našem gradu koji bi nosio Rogošićevo ime. To je slijedom stvari i logičnije, jer Rogošić je čovjek koji je čitav svoj život proveo u bazenu i moru − napominje Bonacin.

− Upravo zbog tih razloga odlučili smo pokrenuti kaštelansku sportsku javnost da potpišu ovu peticiju − zaključio je Bonacin.

Nije ovo prvi put da Sućurani protestiraju zbog imena nove dvorane. Već prije nekoliko mjeseci gradonačelnik Berket spomenuo je u javnosti da bi dvorana mogla nositi Rogošićevo ime, a ta njegova izjava, premda nije službeno potvrđena, podigla je buru među Sućuranima. Ovaj put i više, jer je Berket najavio da s tim ide pred vijećnike.

JAKOV ŽARKo

Berket: Odlučit će Gradsko vijeće

“Ja sam samo najavio da ću takav prijedlog uputiti u zakonsku proceduru, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće. U posljednje sam vrijeme u više navrata u razgovoru s građanima Kaštel Sućurca doznao da ima onih koji nisu suglasni s takvim prijedlogom, što je njihovo pravo. Zbog toga se nameće logičnim da se građane Kaštel Sućurca pita za mišljenje o tom problemu, a odluku će na kraju, kao što sam kazao, donijeti Gradsko vijeće.”


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:47