StoryEditorOCM
Dalmacijavrgorac

Radnici "Građevnog" i "Gradine": Nemamo za marendu djeci

Piše PSD.
15. ožujka 2013. - 22:35
Jedan broj radnika vrgoračkih građevinskih poduzeća „Građevno“ i „Gradina“ koji pleše na rubu opstanka, otišao je kućama jer nisu plaću dobili dva mjeseca, pa nemaju čime dolaziti na posao.

- Jednostavno ne možemo više, djeca očekuju da im svako jutro pružimo koju kunu kad pođu u školu za marendu, a mi nemamo. Srce ti puca kad im to kažeš, mi smo nekako navikli na to, ali kad djeca trpe, duša nas boli. Pored toga treba svaki mjesec platit režije, doći na posao i nešto pojest i vratit kredit, a odakle? Ovo je prešlo svaku mjeru, razumijemo da je firma u problemima, ali treba i gazda shvatit i nas- kazali su nam ogorčeni radnici.

Kako neslužbeno doznajemo, vlasnik ovih tvrtki Vojo Purlija najavio je da bih plaće za siječanj mogle biti isplaćene ovih dana. U posljednje vrijeme nekoliko puta smo razgovarali s ovim poduzetnikom o problemima s kojim se suočavaju njegove tvrtke koje broje oko 120 zaposlenih.

- Glavni problem je što nitko ništa ne plaća, a to je uzrok brojnim komplikacijama. Vjerujte mi da ne bih nitko bio sretniji od mene da svaki moj radnik dobije plaću navrijeme. Međutim, vremena su jako teška, posebno u građevini, ali ja sam radnicima uvijek na usluzi i spreman sam pomoći i uskočiti koliko mogu u određenom trenutku - kazao nam je tada Purlija.
MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 20:19