StoryEditorOCM

Vrgorački proračun za 2013. godinu 23,370.000 kuna

Piše PSD.
17. prosinca 2012. - 23:43
Vrgorački gradski vijećnici donijeli su proračun za 2013. godinu u iznosu od 23,370.000 kuna, u rekordnom roku za 40 minuta, a u tome im je dosta pomogla oporba koja nije podnijela ni jedan amandman na proračun.

Vijećnici SDP-a i NL Miljenke Pivca kritizirali su aktualnu vlast da više ulaže u kulturu nego u sport i socijalu. Međutim, gradonačelnik Boris Matković im je pojasnio kako većina od 2,527.000 kuna namijenjenih kulturi dolazi iz državnog i županijskog proračuna, dok se taj model ne može, nažalost, primijeniti za sport.

- Zanimljivo je da ste sad svi odjedanput za sport i mali nogomet, a jučer ste svi bili protiv toga i upozoravali kako treba dobro provjeriti je li se troše transparentno novci u HMNK Vrgorcu GTP, a pojedinci su i odustali od sponzorstva i sad pokazuju brigu za to sve. Prozirno je to sve, da ne kažem neku drugu riječ, a Grad će i dalje pomagati sport u skladu sa svojim mogućnostima i neće dopustiti da se ni jedan klub ugasi - naglasio je Matković.

HSS-ov vijećnik Davor Radić tijekom rasprave kazao je kako bi se gospodarstvenici trebali aktivnije uključiti u financiranje vrgoračkog prvoligaša i sporta općenito.

Na te Radićeve riječi osjetio se prozvanim Miljenko Pivac, direktor Mesne industrije “Braća Pivac” i nezavisni vijećnik, istaknuvši kako njegova tvrtka stipendira studente i pomaže socijalno ugroženim obiteljima, te da nema namjere financirati malonogometni klub u ovoj situaciji, misleći pri tom kako je klub krenuo pogrešnim smjerom izdvajajući velik novac za plaće igračima.

SDP-ovac Rade Bobanac upozorio je kako je proračun nerealan, jer se očekuje oko 11 milijuna kuna pomoći od države i Županije, a Pivac je dodao kako Vrgorac nema budućnost s ovakvim proračunom, te da se samo može očekivati stagnacija. Pri tome je Pivac naglasio kako bi trebalo počinjati i dovršavati jedan po jedan projekt, odnosno odrediti prioritete, a ne zakopati se na nekoliko mjesta i ništa ne dovršiti.

- Treba jasno razlikovati Županiju od ministarstava, a vi to dobro znate. Nama Županija pomaže u skladu sa svojim mogućnostima i podupire sve naše projekte, što se ne može reći za ministarstva dolaskom na vlast Kukuriku-koalicije - zaključio je Matković.

MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:04