StoryEditorOCM
Dalmacijasve za ‘malu kuću’

HRM-ovi dobri ljudi ‘Našoj dici’ donirali 46.000 kuna

Piše PSD.
30. studenog 2012. - 21:55
Suočeni s nizom problema oko pronalaska prostora u kojem bi imali trajan smještaj za djelovanje, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica” od prije nekoliko mjeseci napokon ima krov nad glavom. Prije nešto više od godinu dana ova je kaštelanska udruga, koja okuplja oko 70 roditelja, krenula u projekt pod nazivom “Mala kuća”, odnosno uređenje prostora za rad s djecom.

Za to su vrijeme od golih zidova uspjeli urediti prostorije ukupne površine oko 100 četvornih metara u kojima će provoditi svoje aktivnosti – individualni rad terapeuta, grupni rad s djecom i roditeljima, održavati razne radionice te provoditi ostale aktivnosti. Pomogli su im brojni donatori, a jučer su ih posjetili i članovi Hrvatske ratne mornarice sa zapovjednikom komodorom Robertom Hranjom na čelu, koji je predsjednici Udruge “Naša dica” Gordani Burić uručio vrijednu donaciju − ček na iznos od 46.000 kuna.

Udruga ‘Naša dica’ uzvraća zahvalnicama od srca

− Ova akcija spontano je pokrenuta među većinom članova naše mornarice i veseli nas što smo mogli pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovo je dokaz da, osim svojim vojnim djelovanjem, možemo i na drukčiji način pomoći našoj zajednici i dati svoj doprinos društvu. U ovoj su nas udruzi upoznali sa svojim radom, a u razgovorima smo zaključili da bismo preko naših kontakata i nadalje mogli pomagati − izjavio je zapovjednik HRM-a komodor Hranj.

Članovi Udruge “Naša dica” jučer su iskoristili priliku da zahvale svim volonterima i donatorima koji su pomogli u realizaciji projekta. Uručili su i zahvalnice koje su, osim HRM-a, dobili i “Kaštelansko kazalište” te građevinski obrt “Shema”. Kako je kazala Gordana Burić, predsjednica Udruge “Naša dica”, dio jučer uručene donacije već je potrošen na opremanje kuće, dok je ostatak novca namijenjen za rad udruge.

jakov žarko
Snimio joško šupić / cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:54