StoryEditorOCM
Dalmacijabravo!

Akademik Paar: Dosad najbolji Festival znanosti u Hrvatskoj!

Piše PSD.
1. studenog 2012. - 09:41

Ugledni hrvatski znanstvenici svjetskoga glasa koji su sudjelovali na prošlotjednom Festivalu znanosti Sinj odali su priznanja organizatorima. Za akademika Vladimira Paara sinjski je festival pretekao sve slične priredbe u Hrvatskoj. U pismu Mati Jagnjiću i dr. sc. Danici Ramljak, glavnim nositeljima organizacije, akademik Paar piše: “Po dinamičnosti, zainteresiranosti i širokom rasponu stavova i pogleda, kao i prisutnoj kreativnoj atmosferi, bio je to dosad najbolji festival znanosti u Hrvatskoj kojemu sam prisustvovao. Posebno je indikativan veliki interes mladih, što ruši utisak negativnog stereotipa, inače dosta prisutan u Hrvatskoj.”

Dr. sc. Đurđica Ugarković ističe da je ugodno iznenađena velikim interesom građana Sinja i mladih za znanost i najnovija znanstvena dostignuća.

“Nama znanstvenicima to je veliki poticaj da se ubuduće još više potrudimo kako bismo znanstvena otkrića na jednostavan i razumljiv način približili javnosti. Hvala Sinjanima na poticajnoj atmosferi i konstruktivnim pitanjima”, stoji u pismu Đurđice Ugarković.

Dr. sc. Slobodan Danko Bosanac ocjenjuje Festival znanosti u Sinju izvanrednom manifestacijom znanosti i kritičkog razmišljanja, kao i popularizacije majke svih znanosti – astronomije. “Vrhunski znanstvenici opisali su kako znanost radi, koji su njezini uspjesi i koji utjecaj ima na širu društvenu zajednicu. Naročito je za pohvalu neposredni susret predavača s učenicima u njihovim školama, što uvelike pridonosi učenju mladih kako se dolazi do znanstvene spoznaje.

Diskusije o kontroverznim temama između znanosti i religije bile su vrhunski vođene, a građani Sinja pokazali su veliku toleranciju prema različitosti mišljenja”, smatra dr. Bosanac.

− Hvala uvaženom akademiku Paaru, profesorici dr. Ugarković i dr. Bosancu. Njihovo nam je priznanje potvrda da je Festival znanosti Sinj bio potreban mladima Sinja i cetinskoga kraja, a svima nama koji smo u Organizacijskom odboru potvrda je da smo krenuli pravim putem i da tako trebamo nastaviti – kazali su nam Mate Jagnjić i dr. Danica Ramljak.

Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:54