StoryEditorOCM
Dalmacijasnijegu i hladnoći unatoč kaštelani održali tradiciju dugu 17 godina

Bezimeni krnje spaljen na kambelovačkom Brcu

Piše PSD.
14. veljače 2012. - 00:57

Ni jaka hladnoća nije zaustavila članove KU “Polantana” iz Kaštel Kambelovca koji su organizirali svoj 17. kambelovački i 6. županijski krnjeval, na kojemu zbog snijega nije bilo njihovih prijatelja iz Imotskoga, Sinja i drugih krajeva Dalmacije.

Malu ali veselu povorku, od Marine Kaštela do kambelovačkog Brca, pratio je popriličan broj Kaštelana od starta do cilja, Brca u Kambelovcu, gdje se odigrao završni čin spaljivanja krnje.

U veselom tonu i svim nedaćama za dišpet, članovi “Polantane” pokazali su nekoliko točaka, a među njima bile su “Eskimi“ i “Pila života“ te nastup mažoretkinja kao i solinskih “Cirimigina”, koji su se predstavili točkom “Majmuni u Europi“, a sve se odigralo pod budnim okom gradonačelnika Joška Berketa koji koji se vozio u kočiji zajedno s kraljicom Maricom Katić.

Ovogodišnji krnje nije imao službeni naziv, a opisivala ga je krilatica “Nije pas nego čovik, nije čovik nego pas“. Krnje je i ove godine platio glavom za sve nedaće i sve loše što se događalo u Kambelovcu i Gomilici.

Maškare su se ugrijale na maskenbalu koji se održao u Marini Kaštela do kasnih noćnih sati, a sljedeći nastup imaju već za nadolazeći vikend kada putuju u goste u Rijeku gdje svake godine imaju zapaženi nastup.

J. Žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:14