StoryEditorOCM

Bura odnijela uzgajalište dagnji 200 metara od obale

Piše PSD.
3. veljače 2012. - 16:57
Orkanski udari bure u četvrtak su u Podvelebitski kanal odnijeli konstrukciju uzgajališta dagnji tvrtke „Cortina“ u vlasništvu Ivice Trošelja.

Uzgajalište je bilo postavljeno u moru između Selina i Modriča, mjesta u blizini Starigrada, a nevrijeme koje i dalje traje odnijelo ga je 200 metara daleko, pa se trenutno ne može procijeniti ni nastala šteta.

- To je linija od 130 metara, sve je otišlo u Podvelebitski kanal, mogu jedino stajati na obali i mučiti se. S rive vidim da je sve na hrpi, ali ne može se izaći na more, tko će ući u brod i otići tamo vidjeti u kakvom je to stanju. Po ovakvom vremenu to nije moguće, treba čekati dok se bura ne stiša jer još nosi sve pred sobom, kaže očajni Trošelj čije uzgajalište je u drugoj godini rada, baš kada su se očekivali i prvi ekonomski efekti.

- Brinem se hoće li vjetar potrajati još danima i hoće li konstrukcija otići još dalje od obale, a još niti ne znam o kolikoj se šteti radi, kazao nam je Trošelj koji, dok se bura ne smiri, radi jedino što može: s obale promatra svoje uzgajalište dagnji koje pluta u Podvelebitskom kanalu.

P. Opačić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:28