StoryEditorOCM
Dalmacijaveliki humanitarni koncert 28. prosinca u kaštel starom za opremanjE kuće za djecu s posebnim potRebama

HUMANOST NA DJELU Uredimo ‘Malu kuću’ za ‘Našu dicu’

Piše PSD.
26. prosinca 2011. - 09:43

Udruga za zaštitu i promicanje kršćanskih vrijednosti “Put radosti”, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, organizira veliki humanitarni Božićni koncert 28. prosinca s početkom u 19 sati, u dvorani u Kaštel Starom. Prihod od koncerta ići će za opremanje prostora predviđenog projektom “Mala kuća”, Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Naša dica”, a na konferenciji za novinare organizatori su upoznali javnost o svim pojedinostima najavljenog koncerta.
Na koncertu će, među ostalima, nastupiti klape Kampaneli, Mendula, Podvorje, Putalj, Štorija i vokalni ansambl Sv. Jeronim, mješoviti župni zborovi iz Kambelovca, Novog i Štafilića, vokalno-instrumentalni sastavi Anđeli i Zvuci Bijaća, solist Nedo Kovačev te Kaštelanske mažoretkinje.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u caffe barovima “Duje” i “Love story” u Kaštel Starom i “Tinu” u Kaštel Novom, u prostorima Kaštelanskih mažoretkinja i udruge “Put radosti” u Kaštel Starom i Udruzi “Naša dica” u Kaštel Novom. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve mobitela 091/264-1640 i 098/161-3446.

Trajno rješenje

Projekt “Mala kuća” pokrenut je kako bi članovi Udruge “Naša dica” imali dugoročno prostorno rješenje u obliku kuće površine oko 120 metara četvornih, sa sadržajima za kvalitetan rad stručnjaka i roditelja s djecom. Prema tom projektu, kuća ima nekoliko prostorija, od kojih je svaka namijenjena određenoj metodi rada, poput senzorne sobe za poticanje, multifunkcionalne prostorije za radionice, predavanja, grupni rad i slično, logopedskog i defektološkog kabineta, sobe za fizioterapiju, dnevnog boravka i kuhinje te igroteke i knjižnice.

- Do sada je prikupljeno oko 100 tisuća kuna, od čega 80 posto u materijalu i uslugama jer od samog početka nije nam cilj bio samo prikupljanje donacija u novcu, već i uključivanje zajednice u aktivnosti projekta - kazala je predsjednica udruge Gordana Burić. - Uz pomoć dosadašnjih donacija obavljen je veliki dio unutarnjih radova, došli smo do pred kraj te se dalje radi na opremanju prostorija namještajem i opremom. Upravo za te namjene i jest ovaj koncert, na koji pozivam Kaštelane kako bi nam pomogli u našim ciljevima i budućem radu s našom djecom - kazala je Burić.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:02