StoryEditorOCM
Dalmacija18. seoska olimpijada i borba bikova 29. svibnja

Tradicija iza Kozjaka: prijave za Radošić 2011.

Piše PSD.
17. svibnja 2011. - 20:40
I ove godine KUD “Ognjište” i “BIK-Commerce” organiziraju 18. tradicionalnu Seosku olimpijadu i borbu bikova koja će se održati zadnje nedjelje ovog mjeseca, 29. svibnja, s početkom u 10 sati, u zaselku Škopljancima u Radošiću.

Na travnatim terenima u stoljetnoj hrastovoj šumi, koji su infrastrukturno opremljeni i uređeni za jednodnevne izlete, i ove će se godine nuditi ugodan boravak, obilje hrane, kao i cjelodnevni program u kojemu će svatko moći naći nešto za sebe, od djece do odraslih.

Ovogodišnja Seoska olimpijada, kako nam je kazao organizator Marko Škopljanac, ponudit će nadmetanja u deset starih sportskih disciplina, i to u bacanju kamena s ramena, obaranju ruke, potezanju konopa u muškoj i ženskoj kategoriji, skoku u dalj s mjesta, potezanju klipa, borbi na gredi, utrci magaraca i konja te jačanju.

Glavna atrakcija i ove će godine biti borba najjačih bikova na ovim prostorima. Svi zainteresirani za sudjelovanje u disciplinama, kao i vlasnici bikova, mogu se prijaviti najkasnije do 22. svibnja na broj mobitela 098 735 111 ili na mail radosic.skopljanci@gmail.com. Bikovi koji nisu markirani i propisno prijavljeni veterinarskoj službi neće moći sudjelovati u borbama, obavještavaju organizatori.

J. ŽARKO 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:46