StoryEditorOCM
DalmacijaSsvečanost u obnovljenoj kapeli sv. NIkole

NA 628 METARA VISINE Vjenčanje i krštenje na krovu Otoka sunca

Piše PSD.
10. svibnja 2011. - 15:15
Na najvišem hvarskom vrhu (Sv. Nikola, 628 m) obnovljena je kapela Gospe od Zdravlja, pa je ovih dana baš u njoj upriličeno vjenčanje Jasne Kolumbić iz Svete Nedjelje i Matijaža Čokleca iz Ljubljane.

Župnik don Ivica Babić istodobno je krstio njihovu kćerkicu Anu, staru tek nekoliko mjeseci, a sve je to na neki način bilo i očekivano kad se zna da Jasnina obitelj posljednjih godina uglavnom živi na “krovu Otoka sunca”, gdje ima i obiteljsko gospodarstvo.

Kapelu je, prema župnikovim riječima, zavjetno još 1901. podigao pok. Ivan Paršić. Živio je u Americi, ali unatoč tome nije gubio vezu s rodnim krajem, o čemu svjedoči i to da je za crkvu sv. Spiridiona također darovao kameni oltar, a djelomično sufinancirao i izgradnju mjesnoga groblja.

Danas o kapeli brine obitelj Željka Paršića iz Svete Nedjelje, a stanovnicima toga mjesta na južnoj strani škoja izuzetno je drago da se u njoj osim redovitih godišnjih bogoslužja (2. srpnja) sada održalo prvo vjenčanje i krštenje kojem je nazočilo gotovo 300 svatova.

Mirko Crnčević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:57