StoryEditorOCM
DalmacijaOPORBENI VIJEĆNICI NEGODUJU ZBOG USKRAĆENIH IM demokratskih PRAVA

DUGI RAT Oporba: Vlast nema vremena za vijećnička pitanja

Piše PSD.
26. travnja 2011. - 21:30

Zašto se vladajući u Općinskom vijeću Dugog Rata boje vijećničkih pitanja, time opstruiraju razvoj općine jer svi članovi Vijeća nemaju uvid u stvarno stanje u općini – tvrde oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Dugog Rata Bernardin Petrić, Branko Vojnović, Domagoj Vuković, Ante Banović i Jozo Pavić.

- U Dugom Ratu na vlasti je od 1. srpnja prošle godine koalicija HDZ-HSP-nezavisni vijećnici. Do tada vijećnička pitanja nikada nisu bila upitna, no od tada se događaju zanimljive stvari, a mi mjesecima bezuspješno pokušavamo sazvati sjednicu radi brojnih vijećničkih pitanja - kaže Domagoj Vuković, član Hrvatske demokršćanske stranke. Tijekom tog vremena održavale su se sjednice općinskih vijeća pod predsjedanjem Josipa Banovića: s različitim točkama dnevnog reda, a na samom kraju bila su predviđena i vijećnička pitanja, no kako bi se sjednica produžila i na više od dva sata, nikada nije bilo vremena i za ono što najviše zanima oporbene vijećnike, a to su upravo brojna pitanja.

Oni, kako kažu, žele znati što je s otkupom zemljišta za parkiralište groblja u Dućama, kao i dobiti odgovor na pitanje o saniranju dionice Sumpetar-Jesenice-Krilo, te što je s revizijom projektne dokumentacije za kanalizaciju središnjeg i zapadnog dijela općine.

Pitanja i problema je mnogo, ovo je tek dio pitanja na koja nemaju odgovora - kaže Bernardin Petrić, član SDP-a:

- Ne možemo biti zadovoljni ovakvim odnosom prema vijećnicima, bojkotiraju naš rad, jer mi kao vijećnici na ovaj način nemamo uvida u rad općine. Mi im služimo kao marionete, što nas vrijeđa i kao ljude i kao vijećnike – kaže Petrić. Nedavno se, kažu vijećnici, dogodila i apsurdna situacija da je prvi put u povijesti općine dva puta nije sazvana sjednica Općinskog vijeća zbog izostanka vladajućih iz HDZ-a.

– Nemoguće je da nitko od devet vijećnika baš nije mogao doći na sjednicu – kaže Vuković. Ante Banović, član HDS-a, u ime ostalih prenosi ogorčenje zbog ponašanja načelnika Jerka Roglića:

- Općinski načelnik dva puta godišnje treba podnositi polugodišnja izvješća o svom radu, a on to nijednom nije napravio - kaže Banović.

OJDANA KOHAREVIĆ

Sjednica u utorak

U utorak ćemo na sjednici imati i vijećnička pitanja – najavljuje prozvani Josip Banović, predsjednik Općinskog vijeća Dugog Rata:

- Oni su mogli sve pitati, samo nisu htjeli. Zar nije smiješno da na sjednici na kojoj su na dnevnom redu bila vijećnička pitanja oni traže zasebnu sjednicu s pitanjima, a kada pitanja dođu na red, napuste sjednicu? - uzvraća na kritike Banović, navodeći kako Dugi Rat nije općina s puno problema jer je on “pjesma” u odnosu na druge općine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:49