StoryEditorOCM

STIŽE ZIMA Snijeg zabijelio Biokovo (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
23. studenog 2010. - 15:04
Najviši vrh Dalmacije sv. Jure (1762m) osvanuo je bijel pod snijegom i s najnižom temperaturom u Hrvatskoj s izmjerena -2 stupnja. Bijele pahulje počele su lepršati oko 21 sat u ponedjeljak, a zimske padavine zaustavile su se oko 14 sati.


- Od otprilike 1400 m nadmorske visine počeo je padati snijeg i do 14 sati ga je napadalo 10-ak cm. Nije prvi ovogodišnji, jer do sada padao i za sat vremena se topio, ali je zato najobilniji.

U zavjetrini se sigurno neće topiti do proljeća. Nije nas iznenadio, pripravni smo mi ovdje na vrhu sv. Jure na zimske uvjete. I prognoze su nagovijestile zahlađenje s oborinama. Tako nas zimski uvjeti ovdje na krovu Dalmacije nisu poremetili.

Imamo puno posla, nas dvojica smo u smjeni. Želimo da slušatelji radija i gledatelji televizije budu zadovoljni. Ipak ostane vremena i za malo radosti s prirodom.

Osobno volim živjeti s prirodom i poviriti vani i kada je najhladnije. Naravno i zaskijati ako se nađe malo slobodna vremena - rekao nam je Petar Babić, voditelj TV odašiljača Biokovo na sv. Juri.

U srijedu je tehničkom osoblju sa TV tornja smjena.

- Neće se biti problem spustiti po snježnoj cesti. Već 35 godina radim u takvim uvjetima. Imamo stroj za čišćenje snijega, koji je upravo sada kod tornja na sv. Juri. A kada stisnu ledi i okuju cestu da je čišćčenje nemoguće dobro smo opremljeni za spuštanje niz planinu pješice. Na sve smo navikli Đ priča Petar.

Doznajemo da na sv.Juri puše lagani vjetrić ali i da se sprema novi snijeg. Temperatura u 14 sati iznosila je +0,1 stupanj, idealno da počne padat i da se zadrži.

Ana Dragičević, foto: ivo ravlić / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:00