StoryEditorOCM
Dalmacijaširoko srce za djecu s posebnim potrebama

Humanitarna akcija: sva Kaštela za ‘Našu dicu’

Piše PSD.
20. listopada 2010. - 21:41
Kaštelani su još jednom iskazali humanost na djelu. Naime, u akciji koju su inicirale izvannastavne aktivnosti “Male ruke” iz OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog, u suradnji s udrugama “Blaženi Ivan Merz”, Udrugom mladih Kaštela, “Sveti Jeronim”, KUD-om “Karol Woytila”, Kaštelanske organizacije mladih i FRAME Gospe od Zdravlja iz Splita, prodano je gotovo tonu jabuka, a sva prikupljena financijska sredstva namijenjena su za kupnju računala i didaktičkih pomagala za udrugu “Naša dica” koja okuplja roditelje djece s posebnim potrebama.

Akcija je počela prošle nedjelje kada su se na štandovima ispred svih kaštelanskih crkava prodavale jabuke po simboličnoj cijeni od jedne kune. Nakon svetih misa pred crkvama je vladala prava gužva i u roku od jednoga sata prodano je gotovo 750 kg kvalitetnih vrličkih jabuka.

Akcija je završena jučer kada se u atrijima svih osnovnih kaštelanskih škola prodalo dodatnih 250 kg jabuka, a djeca su uz jabuke prodavala i majice, te čips od jabuka koji je kao domaći zdravi proizvod odnedavno uveden u većini škola u našoj županiji.

Računalo za djecu s jezično-govornim teškoćama

- Iznimno smo zadovoljni uspješnosti organizacije ove humanitarne akcije u kojoj smo uspjeli prikupiti oko 8000 kuna, što će biti dovoljno za računalo i razna pomagala koja su ovoj udruzi potrebna.

Misija “Malih ruku”, ali i naše škole uopće, jest da razvijamo samostalnost, samopoštovanje i osobnu odgovornost učenika, nastavnika i roditelja poštovanjem različitosti na svim područjima, te da njegujemo suradnju te implementiramo društvenu i lokalnu zajednicu u taj proces.

U ovom projektu iznimno je važno zajedništvo, pa smo stoga i pozvali udruge vjernika pretpostavljajući da su oni socijalno najosjetljiviji, međutim u ovoj akciji svakako želimo istaknuti i pojedince kao napr. vjeroučitelja Marija Radunića iz OŠ “Bijaći” koji je ovu akciju od nedjelje provodio bez prekida – kazala je Sandra Milić, nastavnica OŠ “Prof. Filip Lukas”.

Predsjednica udruge za koju su se skupljala financijska sredstva Gordana Burić kazala je kako su građani i ovoga puta pokazali veliko razumijevanje za svoje male sugrađane koji imaju drukčije potrebe.

- Iako je u nedjelju pred crkvama padala kiša, nije se umanjila uspješnost ove akcije. Ovim putem u ime naše udruge željela bih zahvaliti svima onima koji su sudjelovali u akciji, a posebno učenicima “Malih ruku” i učiteljici Sandri Milić.

Veliko hvala i roditeljima koji su svojoj djeci pokazali put do mjesta koje se zove “biti drukčiji”, a djeca su to potvrdila željom da budu dio ovoga projekta. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo specifično računalo koje će koristiti djeca s jezično-govornim teškoćama kao i za opremu potrebnu za svakodnevan rad terapeuta i rehabilitatora – kazala je predsjednica Udruge “Naša dica” Gordana Burić.

jakov žarko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:21