StoryEditorOCM

Kardinal Angelo Sodano u posjeti Gospi Sinjskoj

Piše PSD.
6. listopada 2010. - 00:15
Dekan kardinalskog zbora u Vatikanu i državni tajnik Svete Stolice za pontifikata Ivana Pavla II, Angelo Sodano u utorak poslijepodne predvodio je svečanu molitvu u prepunoj crkvi Gospe Sinjske i nazočnim vjernicima udijelio blagoslov.

Kardinal Sodano u Sinj je stigao u pratnji nadbiskupa splitsko-makarskog mons. Marina Barišića i provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dr. fra Željka Tolića. U trenutku kada je došao u dvorište Franjevačkog samostana zazvonila su crkvena zvona, a dobrodošlicu mu je poželio gvradijan fra Bože Vuletić. Kardinal je poljubio križ i u pratnji franjevaca ušao u crkvu, a do glavnog oltara došao je u procesiji. Zahvaljujući mu na posjetu svetištu Gospe Sinjske, nadbiskup Barišić čestitao je Sodanu 60 godina misništva i 50 godina u službi Svete Stolice na različitim odgovornim poslovima.

Posebno mu je zahvalio što je, zajedno s Ivanom Pavlom II, učinio za slobodu hrvatskog naroda i međunarodno priznanje RH.
Provincijal Tolić upoznao je kardinala Sodana s poviješću i sadašnjim stanjem Provincije kojoj je na čelu te ga je zamolio da se založi kako bi se što prije priveo kraju postupak proglašenja blaženim oca Ante Antića.

Poslije riječi zahvale u ime stotina tisuća štovatelja Gospe Sinjske gvardijan Vuleta darovao je kardinalu Sodanu sliku Gospe Sinjske bez krune i nakita, monografiju Sinjske alke i skulpturu alkara na konju.


T. PAŠTAR

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:43