StoryEditorOCM
Dalmacijavrgorac

INTERESI UJEDINILI VIJEĆNIKE Bespravni objekti tvrtke ‘Pivac’ bit će legalizirani

Piše PSD.
4. listopada 2010. - 21:14
Da pojedini vrgorački gradski vijećnici razmišljaju o osobnim interesima, a ne interesima građana koji su ih izabrali, pokazala je 10. sjednica Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o izmjenama i dopunama Prostornog plana, te o donošenju GUP-a za sjeverni i istočni dio grada.

Dok drugi o toj temi vode maratonske sjednice te predlažu brojne amandmane, u Tinovu gradu sve je usvojeno za 10 minuta.

Gradonačelnik Boris Matković objašnjavao je da je o svim točkama postignuta suglasnost sa Županijom.

No, zanimljivo će biti pratiti hoće li 110-kilovoltni dalekovod iz Ploča prema Vrgorcu proći preko obiteljskih kuća na Škuljima, zbog čega su mještani tog naselja nekoliko puta prosvjedovali, ili prvobitno projektiranom trasom, česticama čiji su vlasnici obeštećeni.

Ta je trasa promijenjena, kako su nam rekli stanovnici toga vrgoračkog naselja, zbog bliskosti pojedinaca s gradskim ocima.

Ovi drugi problemi, zanimljivo je, nisu zanimali ni vrgoračku oporbu. Njezina prva violina, Miljenko Pivac, odjednom je ostao bez riječi. Ništa čudno s obzirom na to da će novi GUP legalizirati njegove milijunski vrijedne, bespravno izgrađene objekte.

Stoga mladi poduzetnik nije puno mislio ni govorio, nego je sa svojim vijećnicima podržao sve tri točke, jer treba iskoristiti priliku koja se pokazala. Vjerojatno da se ne zamjeri Pivcu, i jedini SDP-ov vijećnik Rade Bobanac dao je svoju punu podršku ovim prijedlozima.

Tako je prvi put u Gradskom vijeću postignut jedinstven dogovor o nekom važnom pitanju. Na ovoj sjednici Pivac nije toliko napadao gradonačelnika Matkovića kao za vrijeme prethodnih sjednica − je li se odlučio za neku drugu taktiku ili je u pitanju GUP, prosudite sami.

Na dnevnom redu bilo je i polugodišnje izvješće o proračunu za 2010. godinu − ostvareno je 17.861.580 kuna prihoda, dok su potrošene 14.723.983 kune. Prihvaćeno je i izvješće o radu gradonačelnika Matkovića za prvih šest mjeseci, na čiji su račun upućene kritike zbog sporog pokretanja gospodarske zone Ravča.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:51