StoryEditorOCM
Dalmacijahumanitarna akcija u mravincima

Dan policije: ‘plavci’ darovali 123 doze krvi

Piše PSD.
29. rujna 2010. - 10:32

U službenim prostorijama Specijalne jedinice Split-Mravinci u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa grada Splita Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske organizirao je treću ovogodišnju akciju darivanja krvi.

Akciji se, pored policijskih službenika, odazvala nekolicina građana kao i umirovljeni policijski službenici, a prustupilo je ukupno 129 darivatelja, 115 djelatnica i djelatnika PU splitsko-dalmatinske, 14 građana i umirovljenih djelatnika.

Prikupljene su 123 doze krvi, dok je šest osoba odbijeno zbog zdravstvenih razloga, odnosno nisu ispunili uvjete. Krv je prvi put dalo 15 novih darivatelja. Rekorder je Toni Gaće, umirovljeni policijski službenik, kojemu je ovo bio 69. put.

Klub dobrovoljnih darivatelja krvi PU splitsko-dalmatinske osnovan je 19. prosinca 1997. godine kao jedini takav u Ministarstvu unutarnjih poslova RH i danas broji 310 aktivnih članova.

Marijan Čuretić, kontakt policajac u Sv. Kaji i vrlo angažiran u radu s djecom, najbolji je solinski policajac.

Grad Solin i njegovo Vijeće za prevenciju kriminaliteta, na prijedlog PP Solin nagradili su ga za Dan policije i njihova nebeskog zaštitnika sv. Mihovila.

Gradonačelnik Blaženko Boban je Čuretiću uz diplomu uručio i poklon bon u iznosu od 2500 kuna.

Svečanosti su prisustvovali i načelnik PP Solin Mladen Šerić, s pomoćnikom Brankom Barišićem, te tajnik Vijeća za prevenciju kriminaliteta Solina Slobodan Marendić.

A. Ku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:26