Župan Goran Pauk protiv splitskog smeća

Piše Joomla\CMS\User\User
Goran Pauk smatra kako treba uvažiti i stav javnosti, koja nije sklona prihvatu otpada iz Splita na šibenskom Bikarcu

Sve su manji izgledi da splitsko smeće završi na šibenskom Bikarcu – Regionalnom centru za gospodarenje otpadom koji, uz financijsku potporu Europske unije, države i Županije gradi Šibenik. Potvrdio je to župan Goran Pauk. On je izvijestio novinare da je već održan prvi sastanak zajedničkog stručnog tima koji su formirali Ministarstvo zaštite okoliša, Županija i grad Šibenik.

- Za desetak dana bit će i drugi sastanak. Njihov je zadatak da provjere tehničke i ekonomske mogućnosti da se na Bikarcu zbrinjava i splitski otpad. Pri tome će ispitati mogućnost izvedbe takvog centra u što skorije vrijeme, ponudi formalno pravna rješenja oko formiranja novog poduzeća i odredi kakve su i kolike obveze Splita, odnosno Šibenika u tom poduzeću.

Bez obzira na to kakav će stav biti te stručne grupe u čijem sastavu su i «šibenske snage», Joško Bačelić, aktualni direktor “Čistoće”, i mr. Živana Lambaša-Belak u ime Županije, konačnu odluku dat će Županijska skupština. Osobno sam vrlo oprezan oko mogućnosti da i splitski otpad zbrinjava na Bikarcu. Ogroman je pritisak javnosti koja se protivi takvoj mogućnosti. Zbog toga ne mislim podržati takvo rješenje. I to bez obzira kakvo je mišljenje stručnjaka - kaže župan Pauk.

On ističe da u ovom trenutku ni Europska unija, koja je u Bikarac već uložila više od šest milijuna eura, ni država, koja je također izdvojila poprilično novca, Šibeniku i ovoj županiji ne nameće takvo rješenje. - Na nama je da prihvatimo ili odbijemo takvu mogućnost. Svjesni smo težine problema. Splitsko smeće na Bikarcu kod Šibenčana stvara osjećaj manje vrijednosti. Hoće li se takva slika u javnosti sutra promijeniti, ne znam - kaže Goran Pauk.

#GORANPAUK#SMECE