Zadar: 31 nesreća i 12 ozlijeđenih u tjedan dana

Piše Joomla\CMS\User\User
14. svibanj 2008. - 21:38

Tri su osobe zadobile teške, a devet ih je prošlo s lakšim ozljedama u trideset i jednoj prometnoj nesreći koja se prošlog tjedna dogodila na šibensko-kninskim prometnicama. Od ukupnog broja karambola, četiri su u kojima su sudjelovali motorkotači, a tri “motorista” zadobila su lakše ozljede.

U policiji ističu da je najčešći uzrok karambola nepropisna brzina, zbog čega se dogodilo devet nesreća. Analiza nesreća od 5. do 11. svibnja pokazala je da su najopasniji bili dani pred vikend. Naime, u četvrtak i petak dogodilo se po osam, a u subotu je policija registrirala šest nesreća.

U sedam dana policija je otkrila više od 320 prekršaja, među kojima ističu brzinu, zbog koje je sankcionirano 38 vozača. Slijede ih 23 alkoholizirana i 23 vozača koji su bezobzirno ili rizično pretjecali. Što zbog čašice viška, što zbog upravljanja bez ispita, i drugih težih prekršaja, plavci su iz prometa privremeno izbacili čak pedeset jednog vozača. Osim toga, makli su s kolnika i 14 vozila, uglavnom bez registracije i zbog tehničke neispravnosti.

                                                                                                                           D.V. / Epeha