Šibenikudruge na nogama

Tribunj: branitelju ruše legalno građen objekt

Piše Joomla\CMS\User\User
16. svibanj 2008. - 22:33
Koncesiju za kafić Damir Jakeljić dobio od Vodica prije pet godina, a vrijedi do 2010. godine

Mlada Općina Tribunj nikako ne može bez afera. Najnoviju je izazvala odluka Općinskog poglavarstva Tribunja o uklanjanju montažnog ugostiteljskog objekta s javne površine na tribunjskom poluotoku, u vlasništvu Damira Jakeljića, dragovoljca Domovinskog rata.

- To je skandalozna i pravno neutemeljena odluka tribunjskog Poglavarstva. Koncesiju na javnu površinu za potrebe ugostiteljske radnje dodijelilo mi je Gradsko poglavarstvo Vodica prije pet godina, dok je Tribunj bio u sastavu toga grada, i ta koncesija, kako u rješenju stoji “crno na bijelo”, vrijedi do 2010. godine.

Jakelić i novinar ispred spornog objekta / R. Goger / CROPIX
Ovim nezakonitim činom novopečenih tribunjskih moćnika oduzima se pravo na životnu egzistenciju meni, supruzi i našoj djeci. Posve je jasno da je posrijedi obračun aktualne HDZ-HSS-ove vlasti s političkim neistomišljenicima – ogorčeno nam je kazao Damir Jakeljić.

On ističe kako se općinski načelnik Damir Pilipac pri dodjeli javnih površina vodi “principom gange”, pa samo onaj tko je u njoj i uz njega, može dobro proći.
- Evo vam primjera ugostitelja Filipa Bolanče. On je štekat svog lokala, također na poluotoku, raširio na 300 kvadrata zauzevši kompletni trg. A to mu je omogućeno jer je član Poglavarstva, čime je i u sukobu interesa. Sve nas branitelje najviše boli činjenica da nam životnu egzistenciju i sudbinu sada kroje ratni dezerteri. Među njima je donačelnik Slobodan Ukić, koji je 1991. g. pobjegao u Sloveniju – kazao je Jakeljić.

Podrška udruga branitelja

U Tribunju i Vodicama branitelji potpisuju peticiju potpore Damiru Jakeljiću. Ujedno JE tribunjski ogranak UDVDR-a uputio dopis Općinskom poglavarstvu Tribunja u kojem Jakeljiću daju podršku te zahtijevaju od Poglavarstva da Jakeljiću odobre nesmetano obavljanje ugostiteljske djelatnosti u njegovu objektu “Škver”.

- Općinska vlast u Tribunju prolazi dječje bolesti u svojoj politici prema braniteljskoj populaciji, kao što ih je svojedobno prolazila gradska vlast u Vodicama. Očekujem da se ovaj slučaj povoljno riješi za našeg branitelja Jakeljića uz kojeg stoji naša udruga. U protivnom, razmotrit ćemo poduzimanje nekih drugih mjera – kazao je Danijel Lasan, predsjednik UHBDR-a Vodice. (sd)

#DAMIRJAKELJIć