Stiglo još dva milijuna kuna za gradnju drniške dvorane

Piše Joomla\CMS\User\User
21. travanj 2008. - 23:54
rgx time: 5.1975250244141E-5


Za nastavak radova na polivalentnoj dvorani Doma kulture u Drnišu Ministarstvo kulture odobrilo je još dva milijuna kuna, nakon što je i prošle godine u lipnju za nju izdvojilo milijun kuna.

Tada su radovi, nakon punih pet godina čekanja novca, nastavljeni. Posljednjih mjeseci završen je dio strojarskih radova, postavljeni su tehnički uređaji, te obloga zidova. Slijedi postavljanje sjedalica, scenske mehanizacije, rasvjete te kinoprojekcije.

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija naglasio je kako će dvoranu uskoro obići stručnjaci iz Ministarstva kulture kako bi utvrdili stanje i odredili daljnje radnje. U dvoranu je do sada uloženo oko sedam milijuna kuna. Izgradnja Doma kulture, u čijem se sastavu dvorana nalazi, započela je još 1982. godine, a zgrada nikada nije u cijelosti uređena.

Nedovršena dvorana, kapaciteta 450 sjedaćih mjesta, u ratu je dodatno devastirana, a radovi su nakon rata započeli krajem 1997. godine, otkad su se nastavljali ovisno o dinamici pristizanja novca. U međuvremenu se kazališne predstave u Drnišu odvijaju se na improviziranoj i krajnje neprimjerenoj pozornici u holu polivalentne dvorane. Prema riječima ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Drniš Davora Čupića, za završetak radova potrebno je oko četiri milijuna kuna.

                                                                                                                               M. Jelčić


 

#DRNIšKABOLNICA