ŠibenikNOVAC I MOĆ

Šibenik: Jolly nastavio s novom bespravnom gradnjom

Piše Joomla\CMS\User\User
Protiv hotelske kuće Hoteli Olympia pokrenut je još jedan prekršajni postupak

Radovan Goger / CROPIX
Unatoč rješenju Građevinske inspekcije o zabrani daljnje gradnje, građevinski strojevi šibenske tvrtke Čigra-kop nastavili su s obavljanjem radova na plaži Hangar u Vodicama. Ovim činom investitor hotelska kuća Hoteli Olympia Vodice, u vlasništvu tvrtke Jolly JBS, ne poštuje odluku Građevinske inspekcije, a time ni zakone Republike Hrvatske.

Naime, nakon provedenog nadzora djelatnici Građevinske inspekcije utvrdili su da je riječ o bespravnoj gradnji, jer investitor ne posjeduje zakonom propisanu dokumentaciju za obavljanje radova na navedenoj lokaciji, pa je protiv hotelske kuće pokrenut i prekršajni postupak.

U povodu ovog slučaja, nepoštovanja odluke Građevinske inspekcije, ponovno se oglasilo i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditelja. - Radovi koji se trenutačno izvode na plaži Hangar nisu nastavak radova koje je inspekcija zabranila, nego je riječ o novoj bespravnoj gradnji na susjednoj katastarskoj čestici. Građevinska inspekcija donijela je rješenje o zabrani i tih radova, jer investitor u trenutku nadzora nije imao zakonom propisanu dokumentaciju. Stoga je protiv hotelske kuće Hoteli Olympia pokrenut još jedan prekršajni postupak. Prema našim saznanjima, investitor je pokrenuo proceduru dobivanja potrebne dokumentacija. Međutim, dok je ne dobije i ne dostavi Građevinskoj inspekciji, zabrana gradnje i dalje je na snazi – stoji u priopćenju Kate Gojević, glasnogovornice Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva.

Treba podsjetiti na to da je vodička hotelska kuća u ove radove krenula pod plaštom rekonstrukcije postojećih ugostiteljsko-sportskih objekata, koje je u međuvremenu do temelja srušila. Nonsens je da se na istaknutoj građevinskoj oznaci pozvala na građevinsku dozvolu iz 1970. godine.

 

Pirovac: Skinuli oznaku o zabrani i nastavili gradnju

U Ulici kralja Zvonimira u Pirovcu i dalje se, unatoč zabrani gradnje, obavljaju građevinski radovi. Investitorica Vjerna Ljuština prvo se prije nekoliko mjeseci oglušila na općinsko upozorenje da u skladu s važećom prostornom regulativom ne smije podizati treću etažu.

 - Prema rješenju o pravu građenja, Ljuština ima dozvolu za izgradnju prizemlja i kata, a ona gradi i treću etažu, odnosno visoko potkrovlje – kaže Bruno Gulam, zamjenik načelnika općine, koja je na investitoričino oglušivanje reagirala prijavom Građevinskoj inspekciji u Šibeniku. Inspekcija je zatvorila gradilište, no radnici su prije nekoliko dana skinuli oznaku o zabrani i nastavili gradnju. - Grade svakodnevno, a danas ih je vjerojatno omela kiša. Najgore je od svega što su oni povratnici iz Njemačke, gdje su vrlo uzorno poštovali sve propise – požalio se Gulam, te dodao da je prijavu o kršenju zabrane gradnje Općina Pirovac uredno podnijela Inspekciji u Šibeniku.

M. Turčinov-Ježina/EPEHA

 


 

#HOTELOLYMPIA#JOLLY