ŠibenikPRIMOŠTENSKI NAČELNIK IZGUBIO BITKU S INSPEKCIJOM

Primošten: na trgu cvijeće umjesto vode

Piše Joomla\CMS\User\User
4. travanj 2008. - 22:35
rgx time: 1.215934753418E-5


Umjesto planiranog Vodenog trga na Maloj Raduči u Primoštenu, na tom prostoru općinske vlasti uredit će mini-park s cvjetnim površinama. Na taj način, unatoč plebiscitarnoj potpori svojih sumještana, općinski načelnik Stipe Petrina izgubio je bitku s Građevinskom inspekcijom oko bespravno započete gradnje vodenog videozida na kojemu su trebale biti projicirane hologramske slike vidljive sa svim strana Primoštena.

- Premda od Građevinske inspekcije nismo dobili nikakvo rješenje da je posrijedi bespravna gradnja, odlučili smo definitivno odustati od započetog projekta. Procijenili smo da već kasnimo s radovima i da oni ne bi mogli biti zgotovljeni do početka turističke sezone. Drugi pak razlog je taj što nam je otkazao izvođač radova. Prema meni dostupnim informacijama, Antu Pericu, vlasnika tvrtke Minigradnja, koja je dobila posao na temelju javnog natječaja, aktualna vlast prijetnjama i ucjenama prisilila je na uzmak. Zaprijetili su mu da će izgubiti građevinsku licenciju ako prihvati ove radove – kazao je Stipe Petrina.

Za podsjetnik je da su gradnju vodoskoka Građevinskoj inspekciji prijavili nezadovoljni susjedi na Maloj Raduči, a ovom projektu žestoko se usprotivio i Općinski odbor HDZ-a Primoštena na čelu s predsjednikom Robertom Šupom. Tijekom jučerašnjeg dana zatrpana je golema rupa koja je bila iskopana za izgradnju Vodenog trga, te su općinske vlasti već započele pripremne radnje za uređenje zelene površine na tom mjestu.

ANTE TALIJAŠ / EPEHA

#VODENITRG#STIPEPETRINA