Milinović u Šibeniku: hitna sanacija bolnice

Piše Joomla\CMS\User\User
14. svibanj 2008. - 23:06
rgx time: 4.2915344238281E-5

Premda su mediji optuženi da proizvode slučaj od šibenske Opće bolnice u kojoj je 80 posto kapaciteta vrhunski uređeno, a ostatak ima probleme, ministar zdravstva dr. Darko Milinović ipak je, nakon posjete šibenskoj Bolnici, najavio interventne mjere na Odjelu za uho, grlo, nos, te potvrdio već započete aktivnosti na ostalim odjelima.

- Ponosan sam na glavninu kapaciteta šibenske Bolnice, a što se tiče ORL imali smo krive procjene građevinara da će taj odjel izdržati još godinu dana do početka obnove. Zato u sanaciju ulazimo već sutra, sredstvima državnog proračuna - kazao je ministar Milinović.

U tijeku je i natječaj za izvođača radova na kirurgiji, a ministar je ostao kod obećanja da će Ministarstvo s pola milijuna kuna financirati novi krov na zajedničkoj zgradi ginekologije, rodilišta, kirurgije.

- Usporedo činimo sve da Šibenik čim prije dobije novu Opću bolnicu - rekao je Milinović s napomenom da idući put u Šibenik dolazi na otvorenje obnovljenog odjela ORL. Troškovi uređenja bit će oko pet milijuna kuna.

J. Grubač/EPEHA

#OPćABOLNICAšIBENIK