Kninski branitelji predstavljaju svoj projekt u New Yorku

Piše Joomla\CMS\User\User
24. travanj 2008. - 20:30
rgx time: 6.9856643676758E-5

Potpisivanje ugovora: Mladen Milošević i Davor Majetić
Foto: Živana Juras
Projekt “Informatikom i znanjem protiv PTSP-a”, koji kninska braniteljska udruga Tvrđava provodi već nekoliko godina, ostvario je odlične rezultate. Zahvaljujući informatičkoj edukaciji branitelja i članova njihovih obitelji, oni se lakše nose s proživljenim ratnim traumama, a pokazalo se da rad s računalima znatno pomaže njihovoj resocijalizaciji. Ovakav oblik edukacije odlično se uklapa i u program cjeloživotnog učenja.

Koliko je članovima udruge ovaj projekt koristan, govori i činjenica da u Kninu nije bilo ni jednog samoubojstva hrvatskih branitelja. Svoj model liječenja PTSP-a kninski branitelji žele predočiti i svjetskoj veteranskoj federaciji, te će već idućeg tjedna predstavnicima UNDP-a prezentirati svoj projekt “Informatikom i znanjem protiv PTSP-a”. Do kraja ove godine, najavljuje predjednik Udruge Mladen Milošević, njihov će projekt biti predstavljen cijeloj svjetskoj veteranskoj federaciji u zgradi UN-a u New Yorku.

U realizaciju ovog projekta uključit će se UNDP, Microsoft Hrvatska i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Na najvećoj hrvatskoj tehnološkoj konferenciji WinDays u Opatiji, projektni tim Poslovno-tehnološko-inovacijskog centra (PTIC) udruge Tvrđava Knin i istoimene braniteljske zadruge potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji s tvrtkom Microsoft Hrvatska.

Ugovor su potpisali direktor Microsofta Davor Majetić i predsjednik Tvrđave Mladen Milošević. Čelnik kninske udruge ističe da s Microsoftom uspješno surađuju već godinu dana. Renomirana tvrtka pomoći će im u realizaciji projekta Knin digitalni grad (e-Knin) kojim se planira umrežavanje svih institucija u gradu Kninu putem bežičnog interneta. Osim s Microsoftom, branitelji će na ovom projektu surađivati i s CARNET-om, UNDP-om u Hrvatskoj, te gradskom upravom Knina. 

Ž. JURAS/EPEHA

#TVRđAVA