Šibenikfuncuti u pritvoru

Kaos na Baldekinu: šibenski navijači sukobili se s torcidašima pa napali i teško ozlijedili interventnog policajca

Piše Ante Talijaš
30. siječanj 2018. - 11:29

Pripadnik šibenske Intervente policije M.P. zadobio je teške tjelesno ozljede, nakon što su njega i njegovog kolegu fizički napali pripadnici šibenske navijačke skupine 'Funcuti'.

Kako doznajemo u PU šibnesko-kninskoj, za fizički napad na njihova službenika i nanošenje tjelesnih ozljeda, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su 33-godišnjak, 28-godišnjak i 21-godišnjak iz Šibenika. Ovoj trojki određen je pritvor, a 'iza rešetaka' završilo su još trojica pripadnika 'Funcuta, 26-godišnjak, 25-godišnjak i 22-godišnjak koji su su osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi.

Kako doznajemo, do ovog nemilog događaja došlo je u nedjelju oko 17,20 sati u sportskoj dvorani 'Baldekin' u Šibeniku, a za vrijeme utakmice Županijske malonogometne lige. Na prostoru ispred šanka dvorane 'Baldekin' šestorica pripadnika 'Funcuta' su zbog ranijih međusobnim sukoba, verbalno, a potom i tjelesno napali dva navijača Hajduka, pripadnika Torcide..

Na mjestu napada zatekla su se dvojica policijskih službenika izvan službe. S ciljem da spriječe daljnji sukoba, oni su se predstavili izvadivši policijske značke i izdali upozorenje 'Funcutima' da prestanu s nasilje. Međutim, šestorica Šibenčana oglušili su se na policijsku zapovijed, štoviše, napali su i teško ozlijedili interventnog policajca M.P. kojemu je, kako neslužbeno doznajemo, slomljena čeljustna kost.

#šIBENIK#BALDEKIN#FUNCUTI#INTERVENTNA POLICIJA